Odpowiedź forum utworzona
-
AutorWpisy
-
michas2005Uczestnik
Rech i jeszcze jaedna najważniejsza rada NIE ZNIECHĘCAJ SIĘ!!!!!!!!!!!!! 😛 🙂
michas2005UczestnikMam jak zwykle pytanie. Co sa te gębofony? Nigdy o czyms takim nie słyszałem. Czy mógł by mi ktos to dokładnie wyjasnic?
[quote]
bras_ew napisał(a):
I ode mnie to uważam, że tą akcję powietrza należy jeszcze podeprzeć akcją języka przez podniesienie go do góry.pozdro[/quote]Czy chodziło ci, że przy każdej zmianie dzwieku trzeba uderzac językiem?? Bo mnie uczono, że przy samym początku grania pierwszy dzwięk stawiamy A reszta MA ISC LEGATO.
Pozdrawiam!!! i czekam na odp. bras_ew 🙂
michas2005UczestnikCHyba masz rację. Gra mi się dobrze. Przykładam na prawą stronę ustnik. Jest lekko przesunięty. No i dolna szczęka……
Jest ruchoma. Nie wiem jak nabierać powietrze ponieważ przy nabieraniu szczęka sie rusza i sciągam górną warge ustnikiem. ma ktos moze jakies nagranie wideo zebym mógł takiego gościa zobaczyc co ustnik opiera się u niego na dolnej szczece?? 😕 😮michas2005UczestnikWitam Mozesz też probowac ziewac do trabki tzn. dmuchac tak jak bys ziewal Po prostu próbuj grac ciepłym powietrzem a bez otwartego gardała nie da sie tak grac!!
Zycze udanej pracy z trąbką i Pozdrawiam!!!! 😎
michas2005UczestnikDzieki za dyskusje!!!
Pozdrawiam!!!
michas2005Uczestnik[quote]
maikiel napisał(a):siedzą tam stary Woźnicki i trochę młodszy Bednarczyk,
polecam drugiego, gra w FN
ale tak osobiście to zapraszam do Białegostoku ;)[/quote]
DLaczego on kiepsko uczą???? albo ten Bednarczyk co w nich jest nie tak, że nikt ich nie poleca chciałbym cos wiedziec dokładniej POdobno wychodował duzo dobrych trebaczy jeden jak i drugi?!! 😮
Pozdrwiam!@17/06/2007 o 13:06 w odpowiedzi na: problem w graniu forte wysokich nutek i tych przy samym dole #4346michas2005UczestnikTeż tak mam gram fajnie ładnym dźwiękiem……
Występ i. gorszy dzwięk spięcie itp.
Musisz po prostu powydzierać się na trąbce (grać w miarę głośno i czystym dzwiekiem i być luźnym) i obserwować najlepiej w lustrze czy układ się nie rozwala czy wszystko gra tak jak piano i na niskich dźwiękach.
Pozdrawiam!!!!!!!!!!!! 😎14/06/2007 o 16:06 w odpowiedzi na: problem w graniu forte wysokich nutek i tych przy samym dole #4344michas2005UczestnikMyśle, że usta nie mają znaczenia w górze jeżeli gra się 10 lat po prostu musisz dobrze dmuchać (mocnym struminiem) prawdopodobnie jak już koledzy mówili jesteś spiety albo blokuje cię coś zły ustnik trąbka nie czyszczona od ,,iluś” miesiecuy
-
AutorWpisy