Odpowiedź forum utworzona
-
AutorWpisy
-
michas2005Uczestnik
[quote]
mateusz napisał(a):
Słowo „docisk” w ogóle nie powinno się tu pojawić!Ustawienie ustnika w górę, albo w dół, czy na boki nie jest wcale najważniejsze, chociaż oczywiście można jakoś określić wpływ ustawienia ustnika np. na kondycję. Jednak najważniejsze w grze na instrumencie DĘTYM jest POWIETRZE, a nie to w jaki sposób przykładaz ustnik i na powietrzu powinieneś się skupiać i o nim myśleć.
Kondycję należy rozwijać grając dużą ilością powietrza i z luzem oraz regularnie ćwiczyć. Zresztą o kondycji jest dużo wątków już, radzę poczytać.
Powtórzę jeszcze raz: przyłożenie ustnika nie jest najważniejsze, najważniejsze jest zużywanie dużych ilości powietrza, to jest podstawa.
Pozdrawiam![/quote]
ŚWIĘTA PRAWDA mozna dusić i dobrze grać przy luźnym i pięknym powietrzu tylko po jakims czasie nie bedziemy dusić gdy dobrze puszczamy powietrze radziłbym ci nabierać PEŁNY I LUŹNY WDECH a BEdzie wszystko dobrze
😎michas2005UczestnikTo zależy od szkoly i warunkow w niej. ale wydaje mi sie jak dobrze na tym pianiku grasz to mozna by tak zrobic 🙂
michas2005Uczestnik[quote]
mactr napisał(a):
Druga sprawa: nie wydaje mi się, że nauczyciele za szkół muzycznych (a co dopiero z akademii) będą mogli Ci pomóc – oni za bardzo nie mają czasu (i chęci) na dawanie prywatnych lekcji początkującym…
Pozdrawiam![/quote]
Powiem tak jak masz pieniądze to kazdy znajdzie czas!!
Life’s brutal!!
michas2005Uczestniksesar
ZABAWNE nie zle 😎Pozdrawiam!! 🙂
PS; A co do mAndre; chodzi o to ze chce zobacxzyzc jak to wyglada.
michas2005UczestnikDzieki Marcin Czekam na propozycje innych Brassowiczów
michas2005UczestnikCzy mógłby mi ktos dac linki gdzie znajde fotki trębaczy ponieważ chciałbym zobaczyć ułożenie ust trębaczy.
Nie chodzi mi tylko o tych najlepszych ale ogólnie w miarę dobrych
Z góry dziękujePozdrawiam
michas2005UczestnikDzięki !!!!!!!!! Bede DMUCHAŁ!!!!!!! 😎 😆
michas2005Uczestnik[quote]
jarenty napisał(a):
Właśnie to= bez docisku…. gdzie jest powiedziane ze docisk to amatorski wybryk czy ze to nie jest poprawna metoda…. Sam sie męczylem z górą…. Zaczolem dociskac idac w gore…. i czym wyzej to starac sie grac coraz glosniej…. zeby dzwiek idac w gore nie słabł a wrecz przeciwnie! Oczywiscie to nie przyjdzie od razu… do tego dochodzą tryle wargowe… 15 min dziennie…. dlugie dzwieki.. Jeśli chcesz sprubój mojej rady… 🙂 Pozdrawiam.[/quote]i CO DUSISZ I PIĘKNIE GRASZ!!!??????”?
Jak ci sie gra mozesz opisac co s dokładniej????
😡 😡Pozdrawiam!!! 🙂
-
AutorWpisy