michas2005

Odpowiedź forum utworzona

Wyświetlanie 8 wpisów - od 33 do 40 (z 92 w sumie)
  • Autor
    Wpisy
  • w odpowiedzi na: Zadęcie a skala i kondycja… #4439
    michas2005
    Uczestnik

[quote]
    mateusz napisał(a):
    Słowo „docisk” w ogóle nie powinno się tu pojawić!

Ustawienie ustnika w górę, albo w dół, czy na boki nie jest wcale najważniejsze, chociaż oczywiście można jakoś określić wpływ ustawienia ustnika np. na kondycję. Jednak najważniejsze w grze na instrumencie DĘTYM jest POWIETRZE, a nie to w jaki sposób przykładaz ustnik i na powietrzu powinieneś się skupiać i o nim myśleć.

Kondycję należy rozwijać grając dużą ilością powietrza i z luzem oraz regularnie ćwiczyć. Zresztą o kondycji jest dużo wątków już, radzę poczytać.

Powtórzę jeszcze raz: przyłożenie ustnika nie jest najważniejsze, najważniejsze jest zużywanie dużych ilości powietrza, to jest podstawa.

Pozdrawiam![/quote]

ŚWIĘTA PRAWDA mozna dusić i dobrze grać przy luźnym i pięknym powietrzu tylko po jakims czasie nie bedziemy dusić gdy dobrze puszczamy powietrze radziłbym ci nabierać PEŁNY I LUŹNY WDECH a BEdzie wszystko dobrze
    😎

w odpowiedzi na: Nauka gry na trąbce, proszę o pomoc #2051
    michas2005
    Uczestnik

To zależy od szkoly i warunkow w niej. ale wydaje mi sie jak dobrze na tym pianiku grasz to mozna by tak zrobic 🙂

w odpowiedzi na: Nauka gry na trąbce, proszę o pomoc #2052
    michas2005
    Uczestnik

[quote]
    mactr napisał(a):
    Druga sprawa: nie wydaje mi się, że nauczyciele za szkół muzycznych (a co dopiero z akademii) będą mogli Ci pomóc – oni za bardzo nie mają czasu (i chęci) na dawanie prywatnych lekcji początkującym…

Pozdrawiam![/quote]

Powiem tak jak masz pieniądze to kazdy znajdzie czas!!

Life’s brutal!!

w odpowiedzi na: FOtki #4417
    michas2005
    Uczestnik

sesar
    ZABAWNE nie zle 😎

Pozdrawiam!! 🙂

PS; A co do mAndre; chodzi o to ze chce zobacxzyzc jak to wyglada.

w odpowiedzi na: FOtki #4414
    michas2005
    Uczestnik

Dzieki Marcin Czekam na propozycje innych Brassowiczów

w odpowiedzi na: FOtki #4411
    michas2005
    Uczestnik

Czy mógłby mi ktos dac linki gdzie znajde fotki trębaczy ponieważ chciałbym zobaczyć ułożenie ust trębaczy.
    Nie chodzi mi tylko o tych najlepszych ale ogólnie w miarę dobrych
    Z góry dziękuje

Pozdrawiam

w odpowiedzi na: Ten temat był!!!?!?! (pomoc!) #4382
    michas2005
    Uczestnik

Dzięki !!!!!!!!! Bede DMUCHAŁ!!!!!!! 😎 😆

w odpowiedzi na: Jak rozwinąć górę #13972
    michas2005
    Uczestnik

[quote]
    jarenty napisał(a):
    Właśnie to= bez docisku…. gdzie jest powiedziane ze docisk to amatorski wybryk czy ze to nie jest poprawna metoda…. Sam sie męczylem z górą…. Zaczolem dociskac idac w gore…. i czym wyzej to starac sie grac coraz glosniej…. zeby dzwiek idac w gore nie słabł a wrecz przeciwnie! Oczywiscie to nie przyjdzie od razu… do tego dochodzą tryle wargowe… 15 min dziennie…. dlugie dzwieki.. Jeśli chcesz sprubój mojej rady… 🙂 Pozdrawiam.[/quote]

i CO DUSISZ I PIĘKNIE GRASZ!!!??????”?

Jak ci sie gra mozesz opisac co s dokładniej????
    😡 😡

Pozdrawiam!!! 🙂

Wyświetlanie 8 wpisów - od 33 do 40 (z 92 w sumie)

Uwaga: Przeglądając stronę akceptujesz naszą Politykę Prywatności BRASSerwis.pl 2001 - 2024 Wszystkie prawa zastrzeżone.

lub

Zaloguj się używając swojego loginu i hasła

Nie pamiętasz hasła ?