Odpowiedź forum utworzona
-
AutorWpisy
-
michas2005Uczestnik
Możilwe też, że jest to starszy model bez Vicenta a młodsze z Vicentem 😎
michas2005UczestnikNo tak widziałem np. w teatrze wielkim trębacze mają własnie z obrotowymi tłokami ale juz w Filharmoni narodowej mają juz te „normalne” tłoki. Chodzi o panowanie nad dźwiękiem?? 😮
michas2005UczestnikMAm pytanie.
Czym różni się trąbka z tłokami obrotowymi a trąbka z tlokami no tymi zapomniałem…….(normalnymi tłokami)??? 😕 😎Grałem na jednej i na drugiej i oprócz innego trzymania nie widzę róznicy……????
POZDRAWIAM I CZEKAM NA ODP.
michas2005UczestnikZamiast powiedzieć koledze jak ma grać to gadacie o tym czy kapelmistrz z orkiestry nauczy czy nie (zal:).
Jak wiecie zalezy czy to wykształcony trębacz czy jakiś inny instrumentalista. A my nawet nie wiemy czy kolega „stan” ma kontakt z doświadczonymi trębaczami czy amatroami od tego trzeba zacząć. Więc pytam:„stan” czy masz kontakt z jakimś trębaczem moze być kapelmistrz OS ale trębacz?????????????? 😀
POZDRAWIAM 🙂
michas2005UczestnikZ tego co piszesz to z cała pewnością jest sens na nim cwiczyć. Nigdy nie grałem na anty docisku ale jezeli nie masz na nim sklai to mósisz na nim cwiczyć.Nie mówie o jakimś cwiczeniu po 3-4 godz. ale godzinka poł a po 1 miesiacu beda duże efekty. Rozmawiałem z wieloma trębaczami i tak mi mówili. {POZDROWIENIA!!!!!
michas2005Uczestnikmiałem identyczny problem z ta sama trąbka i z tym samym tłokiem i po prostu w koncu się wyrobi tłok i bedzie dobrze nie ma co się przejmować takimi sprawami
NAJWAZNIEJSZE ŻEBYŚ DOBRZE GRAŁ!!!! 😆 😎
michas2005UczestnikWygodnie mi stać lekko do dołu skierować czarę ale nauczyciel twierdzi, że jak stanę prosto trąbę uniosę to jest lepszy dźwięk.
Niby matrc masz racje patrząc na tych najlepszych. A z drugiej strony jak podniosę tak wysoko jak to mówisz na chama to jestem spięty i po graniu.Jednak myśle, że trzeba po środku grać trochę tak trochę tak.
POZDRAWIAM i dzieki za jakiekolwiek rady.!!!!
😎 😆
———————LIFE’S BRUTAL!!!———————–
michas2005UczestnikNiczym się nie różni. Mam oryginalny ustnik i jest napisane VICENt BACh a jeżeli jest napisane bach bez Vicent to albo to podróba albo inna produkcja z tej samej firmy
-
AutorWpisy