Odpowiedź forum utworzona
-
AutorWpisy
-
bart1234Członek
Profesor Cecocho będzie prowiadził klasę trąbki we Wrocławiu i
Łodzi jednocześnie.bart1234CzłonekPolecam Bacha. Bardzo wielu znanych i mniej znanych trębaczy gra na nich.
bart1234CzłonekNie tylko w Niemczech i Austrii gra się na Deutche Trompette, w
USA są też bardzo popularne oczywiście dla konkretnego repertuaru. W Polsce najlepsze orkiestry też używają takich instrumentów.
W Niemczech zdając egzamin do jakiejkolwiek orkiestry należy wykonać Haydna na Deutche Trompette i nie ma od tego wyjątku!!!bart1234CzłonekJest to bardzo przydatna rzecz, na pewno Ci nie zaszkodzi a pomóc powinna. Polecam!
bart1234CzłonekMoim skromnym zdaniem Schilke są bardzo dobre tylko nie wiem czy w tej cenie uda się kupić. Kanstul to też znakomita marka ale cenowo nie ma porównania z Bachem.
bart1234CzłonekJa bym nie kupił nowego Bacha, owszem takiego sprzed parunastu lat. Ale teraz te instrumenty są robione hurtowo i są bardzo niestarannie wykończone, po paru latach użytkowania nadają się na złom. Zresztą od 4 miesięcy Bach nie wyprodukował ani pół trąbki. (Strajk pracownióków)
bart1234CzłonekJa mam możliwość ich przywiezienia.
Sam mam futerał MB na 4 trąbki i jestem bardzo zadowolony.bart1234CzłonekA czy ten Kolega jest cudotwórcą???
Raczej lepiej nie kombinować. A to dość śmieszna teoria,że gdy obniżysz ustnik poprawią Ci się wszystkie aspekty gry na trąbce. -
AutorWpisy