Odpowiedź forum utworzona
-
AutorWpisy
-
09/06/2007 o 22:06 w odpowiedzi na: problem w graniu forte wysokich nutek i tych przy samym dole #4333bart1234Członek
Z Caruso należy być bardzo ostrożnym. Są to bardzo forsowne ćwiczenia i wymagają pewnego doświadczenia od trębacza.
A z tymi ustami to lepiej w ogóle o tym nie myśleć tylko grać!09/06/2007 o 22:06 w odpowiedzi na: Ogólnopolski Przegląd Orkiestr Dętych OSP 2007 – Krynica Zdrój #12514bart1234CzłonekCzy ktoś zna wyniki???
Myślałem, że po przeglądzie zorpęta się tu burza postów a tu nic.09/06/2007 o 22:06 w odpowiedzi na: problem w graniu forte wysokich nutek i tych przy samym dole #4332bart1234CzłonekOjojoj!!! Kolega się bardzo myli jeśli chodzi o Arka72.
Po pierwsze znakomity trębacz!!!
Po drugie, posiada olbrzymie doświadczenie!!!
Po trzecie, skończył świetną uczelnie!!!
Po czwarte wie co mówi i ma jedną z najlepszych klas trąbki w Polsce!!!
Kolega się bardzo myli w ocenie tej osoby…
Z czego wynika kolegi tak nieprzychylne zdanie o Arku???
Może jakieś kompleksy???
A propo zwilżonych ust, to nie powinno się do tego przywiązywać wagi. Jeśli na koncertcie będzie bardzo gorąco i wargi będziesz miał mokre to co zrobisz jeśli potrafisz tylko grać na suchych. Przeproszisz i wyjdziesz a może w każdej pauzie będzie je wycierał???
Myśle, że możesz wiele się nauczyć od Pana Arka i trochę więcej szacunku…06/06/2007 o 08:06 w odpowiedzi na: Ogólnopolski Przegląd Orkiestr Dętych OSP 2007 – Krynica Zdrój #12513bart1234CzłonekZapraszam wszystkich uczestników na wystawe instrumentów Schagerl w Krynicy, która odbędzie się 9 czerwca.
Szczegóły na http://www.schagerl.plbart1234CzłonekWilamowice to jedna z najlepszych orkiestr dętych w naszym kraju!!!
bart1234CzłonekNiestety kolga się myli, bo jest więcej różnić między 1000S a 2000S, nie tylko wygląd a przede wszystkim rurka ustnikowa jest inna oraz tłoczki. Więc jak kolega to określił „w graniu” jest duża różnica.
A co do modeli 420 to są tak samo wykonywane starannie jak każde inne a różnice są w doborze materiałów.bart1234CzłonekByła to C trąbka Xeno YTR-8445
Ogólnie nie polecam fatalna intonacja oraz te tłoczki, cały czas się zacinały bez powodu.
Obecnie mam starą c trąbke yamahy 6 i z intonacja jest dużo lepiej lecz te tłoki…..bart1234CzłonekSpotykam pierwszych zwolenników tłoczków yamahy.
Ja mam C trąbke i piccollo tej firmy i niestety wentyle są fatalne. Nigdy nie wiadomo kiedy się zatną.
W Xeno jest chyba jeszcze gorzej, użytkowałem C trąbke przez 4 lata i już nigdy więcej!!! -
AutorWpisy