bart1234

Odpowiedź forum utworzona

Wyświetlanie 8 wpisów - od 25 do 32 (z 44 w sumie)
  • Autor
    Wpisy
  • w odpowiedzi na: trąbki EDWARDS #5280
    bart1234
    Członek

Owszem Selmera miałem poprzednio i przez pierwszy rok był świetny potem było coraz gorzej, a tera się ciesze że już na nim nie gram.
    Polecam gorąco trąbki Schagerl, oni się w tym specjalizują i robią je znakomicie. Jeszcze raz polecam stronę http://www.schagerl.at
    Można przejrzeć ilu trębaczy na nich gra i jakie nazwiska promują i reklamują tą firme.

w odpowiedzi na: Jaką trąbkę? #5397
    bart1234
    Członek

Niesetety naszych zarobków nie przeskoczymy.
    Ale znowu Schagerl nie jest taki drogi. W sumie lepiej kupić raz coś dobrego niż zmieniać instrument co pare lat.

w odpowiedzi na: Jaką trąbkę? #5395
    bart1234
    Członek

Niestety nie jest tak do końca z tymi instrumentami seryjnymi Bacha. Te najlepsze zostają w USA a „odpady” trafiają do Europy.
    Próbując trąbki w sklepie Bertram, każdy Bach (ten sam model) grał inaczej i różnice były bardzo duże!
    A co do ceny to oczywiście Schagerl nie może konkurować z Bachem ale jak oby dwa instrumenty będą wygładały po paru latach użytkowania…..????
    Teraz Schagerl robi nowe modele B jak i również C i są na prawde znakomite!!! Tydzień temu byłem w fabryce Schagerl i testowałem kilka modeli, każdy ale to każdy gra znakomicie!
    Jeśli im coś nie wyjdzie, bo i tak się zdzarza to ląduje to w koszu a nie jest opychane gdzieś na słabszym rynku.
    Bach robi (robił…) masówe i niesety coraz więcej osób już się zraziło. ( ja również)
    Zresztą fakty mówią za siebie. Co raz więcej znanych orkiestr kupuje instrumenty Schagerl. Nasza Filharmonia~Narodowa też kupiła komplet tych trąbek. Wiele znakomitych nazwisk reklamuje i promuje te instrumenty. Na pewno są tego warte!

w odpowiedzi na: Jaką trąbkę? #5392
    bart1234
    Członek

W Bachu jest strajk ok 3 miesiecy i prawdopodobnie już nie zaczną produkcji na nowo, więc to już chyba koniec Bacha.

Pragnę poinformować kolegę Adama jak i również innych kolegów na forum, że trąbki Schagerl tłokowe są równie dobre jak te z wentylami. Owszem kiedyś nie dorównały ale teraz nowe modele są obłędne!!!
    Pragnę podkreślić, że testowali je najlepsi trębacze oraz Profesorowie z południowej Polsce i zgadzają się z moim zdaniem. Mam nadzieje, że już w krótce firma Schagerl będzie coraz popularniejsza na polskim rynku.
    pozdrawiam.

w odpowiedzi na: Jaką trąbkę? #5389
    bart1234
    Członek

Bach od 3 miesiecy już nie produkuje trąbek i nie wiadomo czy w ogole jeszcze kiedys zacznie. Oczywiscie dla nas przecietnych kupców nie ma to znaczenia i na pewno w sklepach są jeszcze duże zapasy. Lecz wykonanie Bacha czy Yamahy zostawia wiele do życzenia. Są robione hurtowo i na masę a nie na jakość.

Polecam instrumenty ręcznie robione. http://www.schagerl.at (już niedługo stroa po polsku) Sam mam trąbke tej firmy i jest znakomita!!! W życiu nie grałem na lepszym instrumencie.
    Filharmonia Narodowa ostatnio też kupiła Schagerl i podobno trębacze są bardzo zadowoleni.

w odpowiedzi na: Akademia, profesorowie i wybór… #3372
    bart1234
    Członek

Czy mamy na forum jakiś nowych studentów?
    Może się pochwalą koledzy maturzyści i nie tylko gdzie zdawali i do jakich profesorów? Jaka konkurencja w tym roku?
    Pozdrawiam.

w odpowiedzi na: Oj boli,boli!! #3694
    bart1234
    Członek

Jest to bardzo znana maść zwłaszcza w USA gdzie kosztuje 1 dolara, ale już i do nas to powoli dociera.
    W Niemczech spokojnie można to kupić w drogeriach u nas jeszcze nie widziałem.
    Gdy pomsarujesz usta to jest efekt takiego chłodu.
    Myślę, że warto spróbować.
    Ja używam takiej i mam również białą bardziej łagodną.

w odpowiedzi na: Jaką trąbkę?? #5534
    bart1234
    Członek

L to skrót od large a ML to medium large.
    Na ML gra się dużo lżej.

Wyświetlanie 8 wpisów - od 25 do 32 (z 44 w sumie)

Uwaga: Przeglądając stronę akceptujesz naszą Politykę Prywatności BRASSerwis.pl 2001 - 2024 Wszystkie prawa zastrzeżone.

lub

Zaloguj się używając swojego loginu i hasła

Nie pamiętasz hasła ?