Bach Stradivarius 180 ML S 37

Viewing 8 posts - 1 through 8 (of 13 total)
  • Autor
    Wpisy
    hinaski
    Członek

To znalazłem na trumpet player online:
    „If you only wanna play Jazz I would get a Bach 43. If you wanna play classical and jazz I would get a 37 becuase it’s easy to play Jazz on a 37 and hard as hell to play classical on a 43.”

barteq_bm
    Członek

Dziękuję za opisanie różnicy.
    Ale chciałbym się dowiedzieć czy według was ten instrument jest warty swojej ceny czy za te same pieniądze lepiej kupić inny nowy instrument?

barteq_bm
    Członek

Bartoszu,
    więc co proponowałbyś zamiast Bacha??
    Jest jeszcze coś innego? czy wedlug Ciebie godne kupienia są tylko trąbki Schagerl? Jaki jeszcze inny nowy instrument jest godny uwagi za te pieniądze??

bart1234
    Członek

Ja bym nie kupił nowego Bacha, owszem takiego sprzed parunastu lat. Ale teraz te instrumenty są robione hurtowo i są bardzo niestarannie wykończone, po paru latach użytkowania nadają się na złom. Zresztą od 4 miesięcy Bach nie wyprodukował ani pół trąbki. (Strajk pracownióków)

bart1234
    Członek

Moim skromnym zdaniem Schilke są bardzo dobre tylko nie wiem czy w tej cenie uda się kupić. Kanstul to też znakomita marka ale cenowo nie ma porównania z Bachem.

kris
    Członek

Conn Vintage One
    Holton 307
    Wild Thing…

za 8 klocków można mieć praktycznie wszystko za wyjątkiem stratosfery (Monette itp…)

kuba
    Participant

witam, różnica w trąbkach bach 37 a bach 43 polega przede wszystkim w grubości blachy. 43 jest zrobiona z troche grubszej blachy i poprzez to mozna miec wrazenie ze gra sie na niej troszeczke trudniej- czyli ma wiekszy opór w dmuchaniu- niż 37 ale za to ma jak dla mnie bardziej tłusty dźwięk:) zależą też od tego m.in. menzura i rurka leadpipe. standardowa to 27 ale mozna miec rurkę o większym przelocie o symbolu 43 (jak trąbka). Kolega miał trąbkę 37 z rurką 43 i powiem szczerze że była bardzo przyjemna i świetnie się na niej grało. wiem że kolega Bartek od zarania proponował schagerla który jest świetny ale brzmieniowo bach jest niestety nie do podrobienia. te trąbki po prostu brzęczą jak ta lala;) polecam wypróbować- na pewno nie wyrzucicie ich do kosza za 4 lata bo bach to firma z tradycjami i można znaleźć instrumenty nawet z lat 40tych XXwieku które calkeim nieźle grają:) pozdrawiam

wielgi
    Członek

Kupilem Bach Stradivarius 180 ML S 37 dwa lata temu i uwazam, ze nie ma lepszego instrumentu, a mialem ich juz wiele, gra sie na niej rewelacyjnie, lekko i latwo, brzmienie jest piekne od cieplego i lagodnego po ostre i bardzo agresywne w zaleznosci od potrzeb.Ja osobiscie szczerze polecam, jestem z niej bardzo zadowolony !

Viewing 8 posts - 1 through 8 (of 13 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.

Uwaga: Przeglądając stronę akceptujesz naszą Politykę Prywatności BRASSerwis.pl 2001 - 2024 Wszystkie prawa zastrzeżone.

lub

Zaloguj się używając swojego loginu i hasła

Nie pamiętasz hasła ?