- Ten temat ma 53 odpowiedzi, 16 głosów, a ostatnio został zaktualizowany 13 lat, 5 miesięcy temu przez kras07.
-
AutorWpisy
-
28/06/2011 o 00:06 #8112ryszardUczestnik
tu jest nagranie z finalu mykanowa
http://www.orkiestry-dete.pl/pg/videos/play/rnowak/12023/alcazar-modzieowa-orkiestra-dta-osp-mykanw
28/06/2011 o 11:06 #8127NicramCzłonekSłyszałem wszystkie koncerty konkursowe, widziałem przemarsze i musztry paradne i mogę stwierdzić, że werdykt jeśli chodzi o zwycięzców sprawiedliwy. Z kolejnymi miejscami to już różnie, brawa dla Wilamowic, Konopisk i Koła, zaskoczył Jaćmierz jak już to zostało wspomniane, dobry występ Wręczycy Wielkiej, Dobrynin zagrał dobrze ale miejsce odległe.
W musztrze paradnej bezkonkurencyjny Uniejów, 2 miejsce Gozdowa i 3 Polanki Wielkiej trochę dziwią. Porównywalne musztry miały Suchowola i Jaćmierz. Ładnie Krasocin. Dobrynin pomimo, że poza konkursem to bardzo fajnie się zaprezentował.
Pozostaje czekać na punktację.29/06/2011 o 06:06 #8122bumblebeeUczestnikJeżeli ma ktoś nagrania z koncertu orkiestry Jaćmierz to chętnie posłucham, bo zaskoczyli mnie swoim miejscem…a nie maja żadnego demka na swojej stronie
04/07/2011 o 07:07 #8123bumblebeeUczestnik[quote]
Mały napisał(a)):
5. Złote Pasmo ?SUMMA CUM LAUDE? zdobyły orkiestry:
? Dziecięco Młodzieżowa Orkiestra Dęta z Wręczycy Wielkiej – POLSKA (92,1 pkt.) dyrygent Bartłomiej Pięta
6. Złote Pasmo ?SUMMA CUM LAUDE? Grand Prix Festiwalu PUCHAR MINISTRA KULTURY i DZIEDZICTWA NARODOWEGO ZŁOTĄ LIRĘ 2011 oraz nagrodę rzeczową dla najlepszej orkiestry festiwalu w postaci trąbki ROY BENSON CHARLIE GREEN, ufundowaną przez firmę ?ELEKTROSPRZĘT? ? SALON MUZYCZNY Z RYBNIKA
otrzymuje orkiestra:
Banda de Musica de Gijon ?Villa de Jovellanos? – HISZPANIA (95,7 pkt.)
dyrygent David Colado Coronas[/quote]W Krynicy orkiestra z Wręczycy zajęła 6 msce, a orkiestra z Konopisk (4 msce w Krynicy) wygrała Złotą Trąbkę w Kozach, co jest kolejnym dowodem, że poziom ogólnopolskiego festiwalu orkiestr OSP jest obecnie najwyższy w Polsce…tym większe gratulacje dla zwyciężców 🙂
07/07/2011 o 21:07 #8128NicramCzłonekSą już nagrania orkiestry z Jaćmierza z Festiwalu w Krynicy:
[url=http://www.youtube.com/user/modjacmierz]MOD Jaćmierz[/url]
08/07/2011 o 11:07 #8164klarnet22Członekpowiem tak. jestem bardzo pozytywnie zaskoczony. rośnie kolejna siła w postaci orkiestry z jaćmierza. ich wykonanie zapory-1klasa! oczywiście brakuje im jeszcze do czołowych orkiestr-(mykanów,wilamowice), ale czas pokaże co będzie dalej. ciekawi mnie ile osób mieli z doskoku? bo mały skład był.
11/07/2011 o 20:07 #8159getzenCzłonekKoncert konkursowy w wykonaniu Orkiestry OSP Koło
12/07/2011 o 18:07 #8124bumblebeeUczestnikPan Twardowski robi wrażenie, a pozostałe dwa utworki to za dużo jak na jeden konkurs…
widziałem tą orkiestrę na festiwalu we Wrześni w 2009r…ale wówczas zagrała w 2x mniejszym składzie i 2x gorzej :))
-
AutorWpisy
- Musisz się zalogować by odpowiedzieć w tym temacie.