Ogólnopolski Festiwal Orkiestr Dętych OSP, Krynica 2011

Viewing 8 posts - 41 through 48 (of 54 total)
  • Autor
    Wpisy
    ryszard
    Participant
    Nicram
    Członek

Słyszałem wszystkie koncerty konkursowe, widziałem przemarsze i musztry paradne i mogę stwierdzić, że werdykt jeśli chodzi o zwycięzców sprawiedliwy. Z kolejnymi miejscami to już różnie, brawa dla Wilamowic, Konopisk i Koła, zaskoczył Jaćmierz jak już to zostało wspomniane, dobry występ Wręczycy Wielkiej, Dobrynin zagrał dobrze ale miejsce odległe.
    W musztrze paradnej bezkonkurencyjny Uniejów, 2 miejsce Gozdowa i 3 Polanki Wielkiej trochę dziwią. Porównywalne musztry miały Suchowola i Jaćmierz. Ładnie Krasocin. Dobrynin pomimo, że poza konkursem to bardzo fajnie się zaprezentował.
    Pozostaje czekać na punktację.

bumblebee
    Participant

Jeżeli ma ktoś nagrania z koncertu orkiestry Jaćmierz to chętnie posłucham, bo zaskoczyli mnie swoim miejscem…a nie maja żadnego demka na swojej stronie

bumblebee
    Participant

[quote]
    Mały napisał(a)):
    5. Złote Pasmo ?SUMMA CUM LAUDE? zdobyły orkiestry:
    ? Dziecięco Młodzieżowa Orkiestra Dęta z Wręczycy Wielkiej – POLSKA (92,1 pkt.) dyrygent Bartłomiej Pięta
    6. Złote Pasmo ?SUMMA CUM LAUDE? Grand Prix Festiwalu PUCHAR MINISTRA KULTURY i DZIEDZICTWA NARODOWEGO ZŁOTĄ LIRĘ 2011 oraz nagrodę rzeczową dla najlepszej orkiestry festiwalu w postaci trąbki ROY BENSON CHARLIE GREEN, ufundowaną przez firmę ?ELEKTROSPRZĘT? ? SALON MUZYCZNY Z RYBNIKA
    otrzymuje orkiestra:
    Banda de Musica de Gijon ?Villa de Jovellanos? – HISZPANIA (95,7 pkt.)
    dyrygent David Colado Coronas[/quote]

W Krynicy orkiestra z Wręczycy zajęła 6 msce, a orkiestra z Konopisk (4 msce w Krynicy) wygrała Złotą Trąbkę w Kozach, co jest kolejnym dowodem, że poziom ogólnopolskiego festiwalu orkiestr OSP jest obecnie najwyższy w Polsce…tym większe gratulacje dla zwyciężców 🙂

Nicram
    Członek

Są już nagrania orkiestry z Jaćmierza z Festiwalu w Krynicy:

[url=http://www.youtube.com/user/modjacmierz]MOD Jaćmierz[/url]

klarnet22
    Członek

powiem tak. jestem bardzo pozytywnie zaskoczony. rośnie kolejna siła w postaci orkiestry z jaćmierza. ich wykonanie zapory-1klasa! oczywiście brakuje im jeszcze do czołowych orkiestr-(mykanów,wilamowice), ale czas pokaże co będzie dalej. ciekawi mnie ile osób mieli z doskoku? bo mały skład był.

getzen
    Członek

Koncert konkursowy w wykonaniu Orkiestry OSP Koło

bumblebee
    Participant

Pan Twardowski robi wrażenie, a pozostałe dwa utworki to za dużo jak na jeden konkurs…

widziałem tą orkiestrę na festiwalu we Wrześni w 2009r…ale wówczas zagrała w 2x mniejszym składzie i 2x gorzej :))

Viewing 8 posts - 41 through 48 (of 54 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.

Uwaga: Przeglądając stronę akceptujesz naszą Politykę Prywatności BRASSerwis.pl 2001 - 2024 Wszystkie prawa zastrzeżone.

lub

Zaloguj się używając swojego loginu i hasła

Nie pamiętasz hasła ?