- Ten temat ma 13 odpowiedzi, 9 głosów, a ostatnio został zaktualizowany 20 lat, 10 miesięcy temu przez jasiu.
-
AutorWpisy
-
14/05/2005 o 12:05 #5120DeboschCzłonek
Ja na Twoim miejscu wybrałbym Conna Directora – pod warunkiem, że tłoki się nie ślamaczą. W ogóle myśle, że lepiej kupić coś używanego w dobrym stanie niż nowe Amati! O Jupiterze nie mam pojęcia, ale ta cena za nową trąbe to troche śmierdzi za przeproszeniem. A jak już chcesz koniecznie nową to może warto pozbierać jeszcze troche kasy i pomyśleć o Yamaszce 1335… Ale jak już wiemy z pewnej reklamy, że „prawie robi wielką różnice” to Yamaha może być niestety poza zasięgiem finansowym 🙁
14/05/2005 o 14:05 #5122StudentCzłonekWłaczając się do tematu wydaje mi się ,ze jesli dosponujesz ograniczonymi środkami finansowymi to warto skupić sie tylko na Connie oraz Selmerze Bundy. Sprawdz jak chodzą tłoki i pograj troche. Porównaj barwy obu tych trąbek i wybierz ta która Ci najbardziej odpowiada. Wątpie aby któras w ogle z tych trąbek była jakas rewelacja ale lepsze to niz nic. Powodzenia.Pozdrawiam
14/05/2005 o 14:05 #5121klonpiotrCzłonekdebosch ma rację.Lepiej wżiąc jakąś uzywaną ,niż jakieś nowe nie sprawdzone.te używane są już ograne i to może też trochę przeszkadzać , jeżeli nie znasz właściciela.najlepiej gdybys miał możliwość spróbowania gry na tych instrumentach,wtedy wiedziałbyś na czy Cie się lepiej gra.
znam tą orkiestrę w której grasz.
14/05/2005 o 15:05 #5123trumpetCzłonekZa tę kwotę lepiej nie kupować nowego instrumentu. Zdecydowanie odradzam te mało znane firmy, które wymieniłeś /Parrot, Dimavery/. Jupitera też lepiej nie kupować, bo kiepsko brzmi i stroi, a z tłokami nie zawsze jest ok. Dobrym wyjściem może być jakaś tańsza Yamaha albo Selmer.
Pozdrawiam14/05/2005 o 20:05 #5124cat8Członekdziękuję wszystkim!!
Ja tez znam Orkiestrę z Płośnicy 🙂 Czy Ty jesteś trębaczem co gra tam solo?
pozdrawiam
a tak w ogóle to ja jestem kobitka nie facet 🙂16/05/2005 o 14:05 #5125grzesiekCzłoneklepiej kupic uzywana, Jupiter i Amati nie sa dobrymi firmami, kupujac nowa trabke tych firm na 70% po roku lub dwoch bedzie gorzej grac niz np. 5 letni Selmer, czy Conn. Poradz sie swojego kapelmistrza, zna sie bardzo dobrze na rzeczy 🙂
P.S. Nie pytaj sie o zakup w plockich sklepach, beda Ci wciskac rozne dziadostwa (jednemu klientowi jak chcial nowa trabke wcisneli jakis chinski dziadowski kornet)16/05/2005 o 22:05 #5126cat8CzłonekWiem, że się zna, ale niestety nie ma czasu… Może poczekam jeszcze, aż mu się grafik uluźni..ale kiedy to nastąpi 🙁 TY jestes uczniem mojego Kapelmajstra?
pozdrówki21/05/2005 o 12:05 #5127grzesiekCzłonekA tak sie szczesliwie ulozylo ze jestem 🙂
Sorry, ale ten brak Jego czasu to glownie moja wina. Po najblizszym wtorku powinno byc juz lepiej. -
AutorWpisy
- Musisz się zalogować by odpowiedzieć w tym temacie.