Michael FH-850

Viewing 7 posts - 1 through 7 (of 7 total)
  • Autor
    Wpisy
    9r122
    Członek

Witam.
    Zna ktoś może firmę Michael? Czy jej instrumenty są dobre?
    Będę również wdzięczny za informacje o modelu FH-850.
    Opłaca się kupić go za, powiedzmy, 2500zł?

aaamator
    Członek

Witaj, instrument, o który pytasz jest słaby i nie zmieni tego informacja w futerale o japońskiej technologii…
    Swoją drogą jedyną znośną rzeczą jest właśnie futerał (w przedziale do 300zł nie spotkałem się z bezpieczniejszym)
    Jeśli mogę coś doradzić to lepiej trochę dołożyć i kupić używaną waltornię lepszej marki.
    http://www.hornplayer.net/forsale/f9585.html
    (ok 3600pln+wysyłka)
    To tylko przykład dla porównania.
    Pozdrawiam!

9r122
    Członek

A możesz podać jakieś szczegóły odnośnie tego modelu Michael’a? Co jest z nim nie w porządku?

stosto
    Participant

Rowniez polecam uzywany instrument, jesli do nauki to moze byc Yamaha np 567 lub Hans Hoyer. Instrumenty podanej przez Ciebie marki nie ciesza sie raczej opinia wsrod muzykow i nikt na nich nie gra. Prawdopodobnie jakosc ich wykonania rowniez pozostawia wiele do zyczenia a jedynym ich atutem jest niska cena.

9r122
    Członek

W takim razie co polecacie (nawet z używanych, np. na allegro.pl) w cenie do 2500zł?

stosto
    Participant
    9r122
    Członek

Dostałem tego Michaela na wypróbowanie i muszę powiedzieć, że jestem zadowolony 🙂 Ustnik jest lepszy, niż mój szkolny Arnolds & Sons 12. Głośne dźwięki (blacha) mają równy, blaszany „przydźwięk” (nie wiem, jak to opisać ;)), ciche dźwięki mi dobrze wychodzą, dźwięk ogólnie jest ładny. Góry wchodzą trochę słabo, ale ostatnio mało ćwiczyłem, może dlatego ;).
    Porównuję ze szkolną, starą Amati.

Viewing 7 posts - 1 through 7 (of 7 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.

Uwaga: Przeglądając stronę akceptujesz naszą Politykę Prywatności BRASSerwis.pl 2001 - 2024 Wszystkie prawa zastrzeżone.

lub

Zaloguj się używając swojego loginu i hasła

Nie pamiętasz hasła ?