yamaha 1335

Viewing 8 posts - 25 through 32 (of 33 total)
  • Autor
    Wpisy
    klonpiotr
    Członek

ta trąbka może być jak się ją rozdmucha.gra się nawet dobrze.gram na niej w orkiestrze od 2 lat.jedynym defektem jest to że korozja ją zżera na rurce od wylewu po paru latch.

Anonim
    Gość

faktycznie rurka, na której jest zawór wodny jest, przynajmniej w moim instrumencie trochę kiepsko polakierowana. Mam odpryski na lakierze, u znajomego jest podobnie. Moja trąba ma już pond 7 lat, znajomego trochę mniej. Może w późniejszych latach to poprawili…
    a największą wadą ytr 1335 jest brak zaworka na trzecim krągliku…

zasil

klonpiotr
    Członek

no tez go brakuje.moja ma 5 lat i juz rdza wychodzi i to nieżle.kolega ma 2 letnią ale tez zrobili kiche.

Anonim
    Gość

Na mosiądzu czasem robi się nalot, który przeżera metal. To jakiś chlorek miedzi czy coś, nie pamiętam, bo czytałem o tym w jakimś Młodym Techniku z lat osiemdziesiątych. Dopóki ten rodzaj korozji nie dopadnie metalu, to nic groźnego się nie dzieje. Niestety trudno zauważyć korozję wewnątrz instrumentu. Profilaktycznie czyszczę instrument od środka, żeby przypadkiem jakieś syfy nie stały się zaczątkiem tej groźnej korozji…

Pozdrawiam
    Zasil

klonpiotr
    Członek

aaa i jeszcze jedno odnośnie tej trąbki.
    mają słabe blachy, także przy lekkim uderzeniu juz jest po niej.mój kolega uderzył trzecim[nakrętką tak od dołu w rynek]i słupek łączący każdy tłok wytrzymał ale tłoki nie chodziły.trzeba było szlifować w środku bo słupek zostawił ślady w środku.nie ma jak stare POLMOSY, te to były niezniszczalne.

Anonim
    Gość

Przepraszam z góry ale trzymajmy pewien poziom sameo pisma w postach. To co wyprawisz Klonpiotr przechodzi samego siebie. Tak to się przyjeło w języku polskim, że po kropce piszemu dużą literą. Wypadało by stawiać jakies znaki interpunkcyjne jak chociaz by przecinki bo przyznam, że jak czytam Twoje posty to nic z nich nie rozumiem. Pozdro.

jasiu
    Członek

tak ,stary POLMOS był dobry:) oj kloniepiotrze zastanawiam jakiego piotra jesteś klonem

Anonim
    Gość

czy grał kto na tym? jakie refleksje?

Viewing 8 posts - 25 through 32 (of 33 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.

Uwaga: Przeglądając stronę akceptujesz naszą Politykę Prywatności BRASSerwis.pl 2001 - 2024 Wszystkie prawa zastrzeżone.

lub

Zaloguj się używając swojego loginu i hasła

Nie pamiętasz hasła ?