ja gram w Orkiestrze NoK-Nekla (NoK-Nekielskiego Ośrodka Kultury). Czytam wasze opinie na temat Orkiestr i większośc jest negatywnych.. Orkiestra się rozwija kiedy dyrygent/kapelmistrz (jak to woli) się stara i ma muzyków których interesuje muzyka i sama gra. Ja nie narzekam na repertuar w orkiestrze.. Co rok jest coś dokładane i co rok coś wyrzucane. Np. ostatnio graliśmy Jesus Christ Superstar, Gona fly now (temat z filmu Rocky), In the Mood, American Patron, Time to say goodbye (andrea bochelli)… Oprócz tych są jeszcze utwory pod publike, stare szlagiery grane na jakiś małych imprezach no i marsze… Można powiedziec że nasza orkiestra ma bogaty repertuar, ale poszukujemy nowych np. Children of Sanchez.. (jeśli ktoś coś wie o tych nutach prosze o kontakt). O liczebności na próbach można by dyskutować… W lato a szczególnie w lipcu jest mało ludzi bo wszyscy wyjeżdżaja na wakacje… Ale jak mus to mus.. Nadrabiamy to obozem w ostatni tydzien wakacji kiedy to dzie w dzień gramy po 8 h od poniedziałku do piątku… Więc nie narzekam na moją orkiestre… 😀