Re: Wyższe dzwięki

sindbad
Członek

Więc co do tych ćwiczeń to jakieś grałem które były przeznaczone na trąbkę lecz niestety nie pamiętam autora.
Ale te ćwiczenia były z jednej strony za proste a z drugiej zaś zbyt trudne bo :
pierwsze pięć wiczeń było tego typu by grać całymi nutami g,g,a,a itd. z jakimiś małymi skokami (wolał bym coś trudniejszego z jakimiś skokami większymi i coś szybszego).
a kolejne ćwiczenia były zaś już takie jak bym chciał (czyli że rytm różny, trochę większe skokoi itp.) ale właśnie jak się zaczął lepszy rytm to nuty poszły też wyżej i moja skala którą gram nie osiąga tak wysokich dzwięków.

W tej chwili gram ćwiczenia przeznaczone na klarnet z powodu braku odpowiednich a one są właśnie w sam raz (a posiadam jez tąd że gram rwnież na klarnecie).

Co do skali to od ostatniego posta którego napisałem wcale mi się nie powiększyła (cały czas gram do d2) ale robie to właśnie ze strasznym naciskiem i brzydkim dzwiękiem.

Uwaga: Przeglądając stronę akceptujesz naszą Politykę Prywatności BRASSerwis.pl 2001 - 2024 Wszystkie prawa zastrzeżone.

lub

Zaloguj się używając swojego loginu i hasła

Nie pamiętasz hasła ?