Blues napisal:
[quote]Ogólnie gra mi się dość dobrze, mam skalę do d3, ale mam problem z zadęciem, strasznie się spinam i brakuje mi luzu. Czasami uda mi się w domu na spokojnie, uda mi się rozluźnić usta, ale jak trzeba coś konkretniejszego zagrać to znów wszystko się kaszani, spina i zaciska… Sądzę, że to właśnie dla tego mam problem z ładnym dźwiękiem i dobrą dynamiką…[/quote]
Zanim coś tam napiszę na postawione przez Ciebie pytanie to tak chcialbym się spytać jakim cudem wychodzi Tobie to d3, skoro masz tyle problemów?? Skoro masz problem z: dobrym dźwiękiem, z dynamiką, ze spięciami, z zaciskiem oraz z luzem to dla mnie masz problem z 95%-tami całej gry na trąbce, więc zastanawiam się czemu piszesz, że gra Ci się dobrze? W tym wypadku to w ogóle nie jest istotne, jaką masz skalę. Nie czepiam się specjalnie, ani też nie chcę się mądrzyć, ale merytorycznie to co napisałeś jest pozbawione jakiegokolwiek sensu.
Czasami odnoszę wrażenie, że niektórzy piszą na pierwszym planie to, że grają do jakiegoś wysokiego dźwięku tylko po to, żeby inni użytkownicy nie traktowali ich mniej poważnie. SKALA TO NIE WSZYSTKO. Przecież wszyscy jesteśmy po to, żeby sobie jakoś pomagać!
Proponuję skontaktować się z DOBRYM profesorem od trąbki, który od samego początku Cię ustawi i wyjaśni takie terminy, jak: oddech, aparat itp. Sądzę, że masz za dużo problemów na zdiagnozowanie ich tu na forum.
Pozdrawiam