Re: Kto jest dla ciebie najlepszym trębaczem??

Student
Członek

Moim zdaniem , najlepszy trębacz na świecie …jeszcze się nie urodził 🙂 wszyscy wciąż czekamy na takiego…

Słuchając Sandovala, Marsalisa, Andre, Nakariakova, E.Aubier mamy wrażenie, że każdy z nich jest najlepszy na świecie. W zasadzie, poziom ich gry jest tak wysoki , że jedyną rzeczą o której można dyskutować to ich interpretacja muzyki.

Poza tym udzielenie odpowiedzi na to pytanie jest w sumie bezużyteczne bo…gdy powiem Ci ,ze dla mnie największym trębaczem na świecie jest Timofei Dokshister to co bedziesz miałl z tego ??…..Ty napiszesz, że dla Ciebie lepszym jest Marsalis bo Dokshister gra głośno i wibruje. Nie przekonasz mnie do swojego zdania ani ja nie przekonam Cie do mojego…

Każdy z nas ma inna wrażliwość ,poczucie piękna inną estetyke postrzegania pewnych rzeczy dlatego w jakiejś części utożsamiamy się z pewnym wykonawcą który podobnie czuję muzykę w swojej interpretacji oraz gra pewną estetyką brzmieniową taką którą sobie wyobrażąmy, która dla nas samych jest w jakimś stopniu idealna.

Dla mnie Nakariakov technicznie graniczy z ideałem ale Dokshister ma wg. mnie najpiękniejszy dżwięk ,za to Sandoval super gra góre- czego natomiast nie posiada aż tak Nakariakov itp, itd.

Nie ma takiego trębacza bo tak jak każdemu serducho bije troche inaczej tak każdy gra w swój niepowtarzalny sposób dla niego tylko dążący do doskonałośći

Uwaga: Przeglądając stronę akceptujesz naszą Politykę Prywatności BRASSerwis.pl 2001 - 2024 Wszystkie prawa zastrzeżone.

lub

Zaloguj się używając swojego loginu i hasła

Nie pamiętasz hasła ?