Trabeczka bravo 😀 masz całkowitą racje!! od pewnego czasu interesuje sie Wilamowicami i pewnie również z nimi nigdy nie zagram….co sie dowiedziałem…!!! naprawde mają w swym składzie wybitnych muzyków ale zaden z przyjezdnych nie bierze za granie wynagrodzenie!!! słuszny przykład znakomitego Macka Pietraszko!! Ci którzy jadą do Wilamowic cenia pana kapelmistrz oraz ludzi i klimat jaki panuje w tej orkiestrze!!! znajomy który grywa z nimi powiedział mi tak ,,stary odmówiłem dwia dobrze płatne gania żeby jechac z Wilamowicami do Krynicy,jak byś wiedział jacy tam ludzie graja i jaki panuje klimat to byś zrozumiał….” i ja mu wierze!!! mam ich płyte i naprwde BOMBA!! Nagranie z Lubartowa tez za siebie mówi pomimo słabej jakości,takze zycze wszystkim grającym w orkiestrach OSP uzyskania takiego poziomu jak właśnie w Wilamowicach 🙂 Sam jade do Krynicy posłuchac szczeze powiedziawszy tylko ich i życze im z całego serca I miejsca!!! takze zanim którys mądry znowu coś na nich napisze niech popyta tu i tam na ich temat,posłucha nagran a dopiero puzniej krytykuje!!! pozdrawiam