Re: Aukcje internetowe , oferty sprzedaży etc.

Adam
Participant

Kolejna z zaskakujących aukcji na allegro.

!!!TRĄBKA EMPIRE BRASS-NOWA>NIKLONOWANA!!tanio (numer 73714761)

[img]http://i13.photobucket.com/albums/a281/E_no/trbkaempirebrass.jpg[/img]

Moje zapytania, bo nie dokońca rozumiem kilku spraw w opisie 😆

1. Po co przywozić instrument (kornet) z USA ? Chyba tylko po to aby podnieść jego wartość 😆 Na niemieckim ebay’u można kupić taki instrument za 45euro !!!!!
Od samego producenta lub też z jego strony .[url=http://www.angelfire.com/ult/empirebrass/trompet/trompet.html]www[/url] można nabyć ten instrument w cenie 55$ lub 45euro.

2. Cyt: „Jak widać na zdjęciach o charakterze jazz’owym…” Widze zdjęcia ale nie wiem gdzie ten charakter sie podział ? Może muszę kupić mocniejsze okulary +/- ?? 😆

3. Cyt: „Trąbeczka oczywiście niklowana” Kurcze żaluje że ja nie mam niklowanego instrumentu… to chyba „oczywisty” standard w Indiach – poprawia dźwięk?

4. Sprzedający chętnie przywieźie inne instrumenty zwłaszcza te „nietypowe” z czterema tłokami (bardzo żadko spotykane)
Hmm… chyba stan wiedzy tej osoby jest bardzo żadko spotykany.
Dla dodatkowej wiedzy osoby sprzedającej podam że jest jeszcze trąbka zwana potocznie „Aidówką” tylko z 1 wentylem (to jest dopiero żadkość)

5. Sprzedający to chyba fotograf z zamiłowania robi cyt: „orginalne” czy oryginalne zdjęcia zrobione swoim „telefone”. Ni oszukujmy się na takich zdjęciach nic nie widać 🙁

6. Najciekawszy jest *gratis* 😆 To będzie cena nut czy „cene nuty” a jeśli już cenne to ciekawe jakie ? Może z autografem 😀

7. Zakończenie aukcji bez podawania przyczyny jest zabronione na allegro…

Przestrzegam wszystkich przed takimi zakupami. Po pierwsze osoba stara się sprzedać coś co jest ogólnie dostępne za tzw. grosze w porównaniu do zaproponowanej ceny.
Po drugie nie ma chyba zielonego pojęcia co tak naprawdę sprzedaje lub z premedytacją stara się wcisnąć komuś ciemnote

Uwaga: Przeglądając stronę akceptujesz naszą Politykę Prywatności BRASSerwis.pl 2001 - 2024 Wszystkie prawa zastrzeżone.

lub

Zaloguj się używając swojego loginu i hasła

Nie pamiętasz hasła ?