YAMAHA YTR 2320

Viewing 8 posts - 1 through 8 (of 8 total)
  • Autor
    Wpisy
    amberenglish
    Członek

Witam,
    Mam pytanie związane z tą trąbką (może ktoś miał okazję grać lub ma o niej opinię) oraz ile można za nią dać

piotras_90
    Członek

Witaj!
    Dmucham w tą rurę już od dłuższego czasu i mogę powiedzieć, że jest całkiem nie zła… oczywiście panowie od yamahy 4 będą wychwalać swój instrument 😛

To klasa wyżej niż YTR-1335, ma haczyk na kciuk na 1-szym krągliku kranik do wody na 3. Ogólnie dobra trąba jak na orkiestrę dętą czy PSM. Wiadomo to instrument szkolny…

Ile kosztuje? Jak się nie mylę to na półce w [url=www.bratpol.com.pl]Bratpolu[/url] widziałem za coś koło 1800zł. Możesz poszukać również na aukcjach, pewnie będzie taniej.

Pozdrawiam!

amberenglish
    Członek

dzięki , może wylicytuję ją, bo po kilkunastu latach przerwy chciałbym wrócić do grania, a na początek przynajmniej sąsiada podenerwować hehehe.

Pozdrawiam

piotrtrębacz
    Członek

yamahy są nie złe, tylko ciekawe gdzie wyprodukowane, bo te made in china, to tandetka

Kermit
    Członek

Albo jestem aż tak bardzo do tyłu….albo yamaha to jest raczej Made in Japan : )

Marcin.tr.
    Członek

No cóż…nie spotkałem się jeszcze z Yamahą made in China. A nie jedna trąbką tego producenta przez ręce mi się przewinęła. Począwszy od YTR-1320 kończąc na Xeno.

jarok
    Członek

Miałem kiedyś ten instrument ale jest troszkę przereklamowany (zacinające się tłoki,itp.). Od pewnego czasu gram na Schagerl Superiol i skończyły się problemy.
    Gorąco polecam Schagerla, nawet niższe modele są „dopieszczone” a w Yamahach też ale te z górnej półki.

Marcin.tr.
    Członek

Szczerze rzecz ujmując nie porównywałbym Yamahy YTR2320 z Schagerlem Surerior…Nie ta półka. Ponadto zauważ że Yamaha YTR2320 nie jest już produkowana (jej miejsce zajęła Yamaha YTR2335)natomiast Schagerl stosunkowo niedawno wszedł na rynek.

Viewing 8 posts - 1 through 8 (of 8 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.

Uwaga: Przeglądając stronę akceptujesz naszą Politykę Prywatności BRASSerwis.pl 2001 - 2022 Wszystkie prawa zastrzeżone.

lub

Zaloguj się używając swojego loginu i hasła

Nie pamiętasz hasła ?