PrzeglÄ…dajÄ…cy temat:
1 Anonimowi

amati?
Wysłano: 2007/1/7 18:52 #1
Grupa:
Zarejestrowani użytkownicy
Poziom: 1; EXP : 34 HP : 0 / 8 MP : 1 / 127
|
co sadzicie o waltorniach amati ? jakie macie z nimi doswiadczenia ?ja mam zamiar kupic prawie nie uzywana f/b za niecaly 1000 oplaci sie? z gory dzieki za odpowiedz!!
|
|
|

Re: amati?
Wysłano: 2007/1/17 21:37 #2
Horn Czasami coÅ› napiszÄ™ 
Miasto Opole
Grupa:
Poziom: 4; EXP : 12 HP : 0 / 78 MP : 9 / 1553
|
Witam. Ja sam grałem na waltorni Amati tylko 5min dawno temu wiec trudno mi jest się wypowiedzieć na ten temat ale znajomi twierdzą, że firma ta produkuje słabe i przeciętne waltornie. Nadaja się one raczej do orkiestry albo do nauki. Jeżeli jestes na etapie szkoły muzycznej to chyba opłaca się ją kupic. Dobrze jest miec swój własny instrument, a potem zawsze mozesz sprzedać i kupic inny.
|
|
|

Wysłano: 2008/1/18 16:40 #3
Miasto Kaniów
Grupa:
Poziom: 5; EXP : 2 HP : 0 / 100 MP : 13 / 1431
|
amati jest po prostu przereklamowane!!! z czeskich instrumentów polecam JOSEFA LIDLA sam mam kaczkę tej marki i jestem z niej bardzo zadowolony a jeżeli masz zamiar kupić używany instrument to proponuje trochę przyoszczędzić bo czasem są niezłe oferty kupna i za marne pieniądze można kupić niezły sprzęt
|
|
|

Wysłano: 2008/1/19 0:34 #4
Miasto Warszawa
Grupa:
Poziom: 8; EXP : 23 HP : 0 / 180 MP : 28 / 2863
|
Generalnie mowa tu o instrumatach do zastosowan szkolnych lub do orkiestr detych. W czasach gdy dostepne byly w centrali muzcznej instrumenty czeskie i nrdowskie to kazdy gral na Amati czy LIDLU. Generalnie przy obecnych produktach firm Paxman, Alexander, Schmidt czy chociazby Yamaha to tak jakby porownywac syrenke do Mercedesa. Z drugiej strony nie dziwi mnie panie ´kaczka´ ze jest Pan zadowolony z instrumentu marki LIDL gdyzwszystko zalezy od zastosowania i etapu zaawansowania grajacego.
|
|
|

Odpowiedź: amati?
Wysłano: 2009/6/6 20:47 #5
Grupa:
Poziom: 1; EXP : 21 HP : 0 / 5 MP : 1 / 42
|
Ja gralem na 40-letnim Amati (w F) i ogolnie nie bylo tak zle. Bardzo dobra dla poczatkujacych ;)
Musze jednak przyznac ze gdy dostalem Conn 6D roznica byla ogromna ;]
|
|
|

|
Ostatnie posty
|
Poszukuję nut na trąbkę do utworów, tego, a także innych zespołów ska- dysponuje ktoś z f...
Witam was wszystkich.Gram na trąbce 3 lata ale od tamtego roku na wakacjach mam pewną chęć po...
Zapraszamy do słuchania:http://www.myspace.com/576144665pozdrawiamy Silden Brass :)
Witam.Mam pewien spory problem.Okolo 2 miesięcy temu straciłem palca (wskazującego) co jak wie...
Od pewnego czasu mam pewien problem. Mianowicie gdy rozluźniam gardło na b i a dźwięk zaczyna...
29 stycznia, godz. 17.00, Gminny Ośrodek Kultury we Wręczycy WielkiejWykonawcy:- Dziecięco–M...
1. jak juz zostało wspomniane - rozgrywanie na samym ustniku2. zapytaj nauczyciela czy może cos...
Rada jest jedna: ćwiczyć, ćwiczyć i jeszcze raz ćwiczyć. Ale można sobie również trochę...
Witam szukam rogu sygnałowego używany w stroju b
Witam!Mam pewne pytanie odnośnie ust. Na puzonie gram 3 lata. Mimo, że gram w orkiestrze amator...
|
|