PrzeglÄ…dajÄ…cy temat:
1 Anonimowi

Rozgrywanie - warming up!
Wysłano: 2005/5/21 1:11 #1
|
anonimowy_anonimowy
|
Interesuje mnie jakie macie sposoby na rozgrywanie, czy to jest codziennie ten sam zestaw ćwiczeń, ew. czyjego autorstwa. Znalazłem interesujący post na The Horn List http://launch.groups.yahoo.com/group/horn/message/28248 o sposobie Dale Clevengera... Jutro spróbuję ! Karol
|
|
|

Re: Rozgrywanie - warming up!
Wysłano: 2006/4/30 12:21 #2
Yah Nowy gość 
Grupa:
Zarejestrowani użytkownicy
Poziom: 2; EXP : 12 HP : 0 / 28 MP : 3 / 477
|
To zalęży na jakim jesteś poziomie i jak długo grasz? Przyślij coś więcej.  No i na czym?
|
|
|

Wysłano: 2006/7/18 17:35 #3
Miasto Częstochowa
Grupa:
Poziom: 8; EXP : 0 HP : 0 / 175 MP : 27 / 2848
|
Ja jestem tubistą, ale moim zdaniem rozgrzewka jest podobna na wszystkich dętych blaszanych. Ja tam gram tak: - (jeśli nie grałem np.3dni) długie dźwięki po całej skali, całymi nutami wg dowolnej gamy na waltorni np. F-dur/B-dur - później odległości po całej skali, czyli gram: f-g, f-a, f-b, f-c, f-d, f-e, f-f1 wg gamy F-dur i z góry na dół, później od g g-a, g-b, g-c itd. później od a,b,c,d,e,f w ramach możliwości skali i w różnych gamach (ja robię tak np. dziś rozgrywam sie w B-dur to wszystko gram w B długie dźwięki, odległości itd, a następnym razme w innej gami) - tercje i kwarty - proste etiudy na brawę dźwięku
|
|

Wysłano: 2006/8/7 23:42 #4
Miasto D.G. City
Grupa:
Poziom: 3; EXP : 62 HP : 0 / 65 MP : 8 / 1175
|
Tak tak...przede wszystkim gamy i duuuzo trojdzwiekow i rozlozonych akordow...ponadto dluuugie dzwieki i w razie uznania alikwoty...mozna sobie to rozplanowac w kolejnosci...np dzisiaj gamy jurto dllugie dzwieki itd. Ale akordy rozlozone radze grac codziennie...bardzo pomagaja w wielu przypadkach...
|
|

Odpowiedź: Rozgrywanie - warming up!
Wysłano: 2009/3/27 10:29 #5
Miasto Olsztyn
Grupa:
Poziom: 1; EXP : 21 HP : 0 / 5 MP : 1 / 45
|
A macie jakieś konkretne ćwiczonka na oddychanie?
|
|
|

Odpowiedź: Rozgrywanie - warming up!
Wysłano: 2009/8/3 18:41 #6
Miasto Koło
Grupa:
Poziom: 1; EXP : 10 HP : 0 / 2 MP : 1 / 19
|
Ja gram na początku długie dźwięki przez jakieś45 min a później przez 20 min rozłożone akordy i gamy
|
|
|

|
Ostatnie posty
|
Poszukuję nut na trąbkę do utworów, tego, a także innych zespołów ska- dysponuje ktoś z f...
Witam was wszystkich.Gram na trąbce 3 lata ale od tamtego roku na wakacjach mam pewną chęć po...
Zapraszamy do słuchania:http://www.myspace.com/576144665pozdrawiamy Silden Brass :)
Witam.Mam pewien spory problem.Okolo 2 miesięcy temu straciłem palca (wskazującego) co jak wie...
Od pewnego czasu mam pewien problem. Mianowicie gdy rozluźniam gardło na b i a dźwięk zaczyna...
29 stycznia, godz. 17.00, Gminny Ośrodek Kultury we Wręczycy WielkiejWykonawcy:- Dziecięco–M...
1. jak juz zostało wspomniane - rozgrywanie na samym ustniku2. zapytaj nauczyciela czy może cos...
Rada jest jedna: ćwiczyć, ćwiczyć i jeszcze raz ćwiczyć. Ale można sobie również trochę...
Witam szukam rogu sygnałowego używany w stroju b
Witam!Mam pewne pytanie odnośnie ust. Na puzonie gram 3 lata. Mimo, że gram w orkiestrze amator...
|
|