Nowe waltorni w NOSPR [Waltornia - Instrumenty, ustniki , tłumiki] - BRASSerwis.pl - Portal dęciaków
Aktualności Artykuły Kalendarz Forum Ogłoszenia Biografie Katalog Nuty Video

Nowe posty Nowe tematy Index Ogólne Trąbka Waltornia Puzon Tuba Warsztat Coolman

PrzeglÄ…dajÄ…cy temat:   1 Anonimowi

Nowe waltorni w NOSPR
WysÅ‚ano: 2009/2/24 0:44  #1
ryszard
Wie co i jak
Informacje o użytkowniku
Wyczytałem na stronie wospru:
Cytat:
Narodowa Orkiestra Symfoniczna Polskiego Radia, dzięki finansowemu wsparciu Ministerstwa Kultury i Dziedzictwa Narodowego, zakupiła 7 waltorni firmy THEIN.

Poza tym ze instrumenty te są strasznie drogie nic mi nie wiadomo na temat tej marki, czy ktoś już się wcześniej spotkał z tymi instrumentami?

Odpowiedź: Nowe waltorni w NOSPR
WysÅ‚ano: 2009/2/24 6:10  #2
Adam
Moderator
Informacje o użytkowniku
Thein Brass

Cena = jakość ?
Wysoka cena (czyt. Thein) = jeszcze lepsza jakość i działanie ?
Chyba nie do końca, ale skoro tylu znanych muzyków gra na tych instrumentach i odwiedza tą fabrykę to może coś w tym jest.

Narzêdzia PM Email PDF Bookmark Print Raport

WysÅ‚ano: 2009/2/28 11:40  #3
Radekss
Nie może się oderwać od forum
Informacje o użytkowniku
Witam

instrumenty tej firmy sa dobre o tyle ze parametry dopasowywane sa indywidualnie .. pan Thein do kazdego klienta tak podchodzi.. stad rowniez i cena. wszystkie instrumenty sa robione recznie z najwyzzej klasy materialow.. jeszcze na dobra sprawe nie slyszalem jakichs zlych uwag na temat Theinow :) Henglewska wspolpracuje z Theinem. Byly nawet w Poznaniu pokazy z udzialem konstruktora :)

WysÅ‚ano: 2009/5/11 0:43  #4
jerrry
Znawca tematów...
Informacje o użytkowniku
No prosze, przy dobrym marketingu można nieznane nikomu instrumenty wcisnąć czołowej polskiej orkietrze! Ciekawe tylko czy waltorniści mieli coś do powiedzenia czy to była raczej decyzja odgórna...

WysÅ‚ano: 2009/5/12 17:06  #5
Adam
Moderator
Informacje o użytkowniku
Cytat:

jerrry pisał(a)):
No prosze, przy dobrym marketingu można nieznane nikomu instrumenty wcisnąć czołowej polskiej orkietrze! Ciekawe tylko czy waltorniści mieli coś do powiedzenia czy to była raczej decyzja odgórna...

jerrry,

W Polsce nie jest tak że przychodzi do pracy waltornista i słyszy od swojego dyrektora: jutro dostaniecie 6 waltorni firmy X. Nie macie nic do gadania, musicie się cieszyć...

W naszych orkiestrach jest tak że to muzyk chodzi do dyrektora i "marudzi" aby ten kupił dla danej sekcji dany instrument... "Teraz Polska"

Na pewno popróbowali - odpowiadało więc poprosili i dostaną.

Dla każdego jest coś dobrego się znajdzie na tym świecie.
Ilu muzyków tyle marek instrumentów.

[Wyszukiwanie zaawansowane]

Reklama

Kontakt

Napisz do nas

Ostatnie posty

Poszukuję nut na trąbkę do utworów, tego, a także innych zespołów ska- dysponuje ktoś z f...
Witam was wszystkich.Gram na trąbce 3 lata ale od tamtego roku na wakacjach mam pewną chęć po...
Zapraszamy do słuchania:http://www.myspace.com/576144665pozdrawiamy Silden Brass :)
Witam.Mam pewien spory problem.Okolo 2 miesięcy temu straciłem palca (wskazującego) co jak wie...
Od pewnego czasu mam pewien problem. Mianowicie gdy rozluźniam gardło na b i a dźwięk zaczyna...
29 stycznia, godz. 17.00, Gminny Ośrodek Kultury we Wręczycy WielkiejWykonawcy:- Dziecięco–M...
1. jak juz zostało wspomniane - rozgrywanie na samym ustniku2. zapytaj nauczyciela czy może cos...
Rada jest jedna: ćwiczyć, ćwiczyć i jeszcze raz ćwiczyć. Ale można sobie również trochę...
Witam szukam rogu sygnałowego używany w stroju b
Witam!Mam pewne pytanie odnośnie ust. Na puzonie gram 3 lata. Mimo, że gram w orkiestrze amator...