Ustniki Stork [Waltornia - Instrumenty, ustniki , tłumiki] - BRASSerwis.pl - Portal dęciaków
Aktualności Artykuły Kalendarz Forum Ogłoszenia Biografie Katalog Nuty Video

Nowe posty Nowe tematy Index Ogólne Trąbka Waltornia Puzon Tuba Warsztat Coolman

PrzeglÄ…dajÄ…cy temat:   1 Anonimowi

(1) 2 3 »

Ustniki Stork
WysÅ‚ano: 2005/5/1 0:47  #1
anonimowy_anonimowy
Czy ktoÅ› gra w Polsce na ustnikach firmy stork?
Miałem okazje wypróbować i muszę przyznać że to bardzo fajny sprzęt, może gdzieś można go zamówić???? HELP...

Narzêdzia PM Email PDF Bookmark Print Raport

Re: Ustniki Stork
WysÅ‚ano: 2005/5/5 16:01  #2
anonimowy_anonimowy
A czy ktos gral na ustnikach firmy "LAWSON"? Amerykanska manufakturka. Ja gram od 8 lat i BARDZO serdecznie je wszystkim polecam. Nie dawno kupilem czare tej firmy i tez musze przyznac, ze jest fantastyczna
Henryk Kowalewicz

LAWSON
WysÅ‚ano: 2005/5/5 22:15  #3
admin
Webmaster
Informacje o użytkowniku
Z ustnikami LAWSONA sie nie spotkałem, ale za to rurki ustnikowe mają świetne. Widziałem u jednego waltornisty zamontowaną do jakiegoś standardowego instrumentu. Niestety nie wiem czy do Alexa 103 by pasowała.

Co do dźwięcznika, to z jakiego stopu dokupiłeś?

pozdr
Paweł

Re: LAWSON
WysÅ‚ano: 2005/5/6 16:33  #4
przemek
Czasami coÅ› napiszÄ™
Informacje o użytkowniku
Ustniki firmy stork można zamówić na www.storkcustom.com. Mam 3 kumpli, którzy grają na storkach- dwóch na Orval 5 i jeden na Orval 5.5. Ustniki firmy Lawson mają to do siebie, że można sobie zamówić wszystkie widzi mi się. Można wybrać długosć i kształt kileicha, Kształt wewnętrzny i zewnętrzny rantu itp. itd, a dodatkowo srednice rantu możemy wybrać z dokładnoscią do 0.001 cala. Nie miałem okazji grać z czarą Lawsona, ale gdybym kupował to wziąłbym chyba ambrozję. Niestety sama czara kosztuje 2500 dolarów, rurka ustnikowa 1200$, a ustnik (pozłacany rim + pozłacany kielich) to wydatek kolejnych 200$

WysÅ‚ano: 2005/5/16 21:05  #5
anonimowy_anonimowy
Co do rurek Lawsona to tutaj jest opis: http://www.lawsonhorns.com/V2pipe.htm

WysÅ‚ano: 2005/6/3 22:13  #6
anonimowy_anonimowy
chyba gold brass czy jakos tak:) Wczesniej mial ja Jacek muzyk. Z tego co wiem On teraz gra na czarze Berga.
Pozdrawiam
Enriqe K

Koszta zakupu Storka przez internet
WysÅ‚ano: 2005/11/26 0:23  #7
anonimowy_anonimowy
Hej! Mam pytanie odnośnie kupowania ustników Stork przez internet. Mianowicie ile sklep liczy sobie za przesyłkę ze Stanów do Polski i czy tu na miejscu ta przesyłka podlega połacie celnej? Jeżeli wiesz lub znasz kogoś kto kupował ustnik przez internet w firmowym sklepie Stork proszę skrobnij słówko jak to wygląda. Chcę dokonac transakcji ale mam obawy co do niespodziewanych kosztów.
Jerzy

Re: Koszta zakupu Storka przez internet
WysÅ‚ano: 2005/11/27 18:27  #8
hinaski
Wie co i jak
Informacje o użytkowniku
Znajomy kupował ustnik tu:
http://www.mouthpieceexpress.com/catalog/index2.php?cPath=197
Akurat nie do waltorni, ale wspomniane wyżej ustniki są tam dostępne. Jest kilka opcji dotyczących przesyłki i od tego chyba zależy opłacalność zakupu. Możesz to sprawdzić w opcjach sprzedaż dowolnego ustnika. Najtańsza forma to airmail letter i kosztuje : 8.65 $. Cło napewno Ci dolicza już w Polsce, dotyczy ono zakupów ze stanów powyżesz chyba 20 $, nie jestem celnikiem ale znajomy kupował ustnik za 29 i płacił cło, jak patrzyłem ustniki do waltorni Stork kosztują w powyższym sklepie po za tymi C series / nie znam sie na tym gram na trąbie:)/ powyżej 50 $ więc cło napewno zapłacisz. Sam zakup z kosztami dodatkowymi jest na granicy opłacalności. Wspomniany zakup wyszedł minimalnie poniżej cen polskiego dystrybutora. Co do dokładnej kwoty cła moge jeszcze się dowiedzieć.
pozdrawiam

WysÅ‚ano: 2005/11/28 0:39  #9
anonimowy_anonimowy
Dzięki serdeczne Hinaski za zainteresowanie sprawą i informacje! Hmm... jeżeli w grę wchodzi cło to szkoda zachodu. A znasz może namiar na polskiego dystrybutora Storka (lub europejskiego)? W necie nie udało mi się zaleźć, może kiepsko szukałem. Bardzo mi na tym zależy. Z góry dzięx i pozdrowionka !!!
Jerzy

WysÅ‚ano: 2005/11/28 16:36  #10
hinaski
Wie co i jak
Informacje o użytkowniku
Zdaje się że tu mają Storki:
http://www.brasseriehamburg.de/(dzlekp2e2d4h0b552kk2s5fo)/en/start.aspx

Zapytaj czy mają do waltorni i za ile. Możesz pisać po polsku bo z tego co wiem pracuje tam ktoś z Polski, wiec nie powinno być problemu z kontaktem.

pozdrawiam

[Wyszukiwanie zaawansowane]

Reklama

Kontakt

Napisz do nas

Ostatnie posty

Poszukuję nut na trąbkę do utworów, tego, a także innych zespołów ska- dysponuje ktoś z f...
Witam was wszystkich.Gram na trąbce 3 lata ale od tamtego roku na wakacjach mam pewną chęć po...
Zapraszamy do słuchania:http://www.myspace.com/576144665pozdrawiamy Silden Brass :)
Witam.Mam pewien spory problem.Okolo 2 miesięcy temu straciłem palca (wskazującego) co jak wie...
Od pewnego czasu mam pewien problem. Mianowicie gdy rozluźniam gardło na b i a dźwięk zaczyna...
29 stycznia, godz. 17.00, Gminny Ośrodek Kultury we Wręczycy WielkiejWykonawcy:- Dziecięco–M...
1. jak juz zostało wspomniane - rozgrywanie na samym ustniku2. zapytaj nauczyciela czy może cos...
Rada jest jedna: ćwiczyć, ćwiczyć i jeszcze raz ćwiczyć. Ale można sobie również trochę...
Witam szukam rogu sygnałowego używany w stroju b
Witam!Mam pewne pytanie odnośnie ust. Na puzonie gram 3 lata. Mimo, że gram w orkiestrze amator...