PrzeglÄ…dajÄ…cy temat:
1 Anonimowi

Problem z dociskaniem - antydocisk
Wysłano: 2008/2/17 19:34 #1
Grupa:
Zarejestrowani użytkownicy
Poziom: 9; EXP : 79 HP : 0 / 219 MP : 38 / 3211
|
Witam. Czy mógłby pan mi coś poradzi ?
Otóż gram na trąbce jakieś 7 lat, było dobrze ale ostatnio coś się zaczęło dziać. Ćwiczę w miarę codziennie, ale mam problem z dociskaniem. Dźwięki powyżej d2-e2 nie wydobędę bez dociskania. Nie wiem co mam z tym zrobić, bo bardzo utrudnia mi to grę i kondycję. Słyszałem coś o antydociskach, ale tylko mimochodem i nic konkretnego. Proszę o rade i pozdrawiam !
Paweł
|
|
|

Re: Problem z dociskaniem - antydocisk
Wysłano: 2008/2/17 23:50 #2
Miasto Zielonka
Grupa:
Poziom: 7; EXP : 15 HP : 0 / 153 MP : 22 / 2904
|
Witaj, ciężko powiedzieć cos na odległość.........musiałbym posłuchac i zobaczyć na czym polega problem, może nie o docisk chodzi ......?często trębacze zbyt dosłownie traktuja niedociskanie:) nic nie wymyślę dopóki nie zobacze jak grasz.Dawanie tego typu rad bez konsultacji mogloby podzałać odwrotnie do intencji.
|
|
|

Wysłano: 2008/3/7 22:14 #3
Miasto Mogilno
Grupa:
Poziom: 9; EXP : 65 HP : 0 / 216 MP : 37 / 2582
|
Staraj sie nie grać na siłe lekko i spokojnie długie dzwięki podchodz w góre :)
|
|

Wysłano: 2008/7/11 22:28 #4
Grupa:
Poziom: 1; EXP : 2 HP : 0 / 0 MP : 0 / 11
|
ja polecił bym gre na samym ustniku
|
|
|

Odpowiedź: Problem z dociskaniem - antydocisk
Wysłano: 2008/9/27 23:46 #5
Miasto Gołdap
Grupa:
Poziom: 2; EXP : 0 HP : 0 / 25 MP : 3 / 246
|
Gra na samym ustniku lub długie dźwięki zaczynając od c w oktawie II-kreślnej. Też miałem ten problem. 20 min dziennie na ustniku dodatkowo to nie jest dużo. Np. po drodze do kądś. ;p
|
|
mAm dyslekcje, downa, wodoglawie, hifa, ejca, raka piersi, podraznienia macicki, porozenie mozgowe, ajchaimera, chorobe wscioklych krow, wscieklozne, parkonsne, padaczki, paraliz glywy, ptasko grype, wade serco, jedna nogy krutsza od drugijo metr. Wiełnc
|

|
Ostatnie posty
|
Poszukuję nut na trąbkę do utworów, tego, a także innych zespołów ska- dysponuje ktoś z f...
Witam was wszystkich.Gram na trąbce 3 lata ale od tamtego roku na wakacjach mam pewną chęć po...
Zapraszamy do słuchania:http://www.myspace.com/576144665pozdrawiamy Silden Brass :)
Witam.Mam pewien spory problem.Okolo 2 miesięcy temu straciłem palca (wskazującego) co jak wie...
Od pewnego czasu mam pewien problem. Mianowicie gdy rozluźniam gardło na b i a dźwięk zaczyna...
29 stycznia, godz. 17.00, Gminny Ośrodek Kultury we Wręczycy WielkiejWykonawcy:- Dziecięco–M...
1. jak juz zostało wspomniane - rozgrywanie na samym ustniku2. zapytaj nauczyciela czy może cos...
Rada jest jedna: ćwiczyć, ćwiczyć i jeszcze raz ćwiczyć. Ale można sobie również trochę...
Witam szukam rogu sygnałowego używany w stroju b
Witam!Mam pewne pytanie odnośnie ust. Na puzonie gram 3 lata. Mimo, że gram w orkiestrze amator...
|
|