PrzeglÄ…dajÄ…cy temat:
1 Anonimowi

Jak grac ?
Wysłano: 2007/10/16 21:50 #1
Grupa:
Zarejestrowani użytkownicy
Poziom: 1; EXP : 0 HP : 0 / 0 MP : 0 / 0
|
Witam! :) Mam takie małe pytanko jak poprawnie ułożyc usta do puzonu? Gram w MOD_zie w liceum , jakoś na początku (2 lekcja?3?) dukam te gamki B-Dur, C-Dur i pasaże ale cały czas mam jakiś problem z ustami i ich ułożeniem a mój nauczyciel to prosty gośc z którym nie jest tak łatwo i milusio i mimo jego rad nadal mam ten problem więc wole zapytac się was :) Język ma byc pod zębami ale wkońcu u góry czy na dole?Bo sam już zwątpiłem... Wogóle prosiłbym was o jakieś rady na początek bo puzon to fajny instrument i wydobywają się z niego świetne dźwięki jeśli ktoś potrafi dobrze grac i ja chciałbym się nauczyc. Proszę was o jakąs pomoc,rady byłbym bardzo wdzięczny :)
Pozdrawiam!
|
|
|

Re: Jak grac ?
Wysłano: 2007/10/22 23:44 #2
Miasto Opole
Grupa:
Zarejestrowani użytkownicy
Poziom: 7; EXP : 95 HP : 0 / 173 MP : 27 / 3452
|
Przez internet ci nikt wiele nie pomoże. Najlepszą możliwą radą będzie znalezienie sobie jakiegoś dobrego nauczyciela, który przynajmnij na początku pokaże co i jak, bo błędy w początkowym etapie nauki moga się ciągnąć latami i uniemożliwiac osiągnięcie wyższego poziomu wykonawczego. Poleciłbym złapanie kontaktu np w najbliższej szkole muzycznej z nauczycielami lub nawet starszymi uczniami.<br />Tylko przez bezpośredni kontakt można nauczyć się dobrze grać na puzonie
|
|

|
Ostatnie posty
|
Poszukuję nut na trąbkę do utworów, tego, a także innych zespołów ska- dysponuje ktoś z f...
Witam was wszystkich.Gram na trąbce 3 lata ale od tamtego roku na wakacjach mam pewną chęć po...
Zapraszamy do słuchania:http://www.myspace.com/576144665pozdrawiamy Silden Brass :)
Witam.Mam pewien spory problem.Okolo 2 miesięcy temu straciłem palca (wskazującego) co jak wie...
Od pewnego czasu mam pewien problem. Mianowicie gdy rozluźniam gardło na b i a dźwięk zaczyna...
29 stycznia, godz. 17.00, Gminny Ośrodek Kultury we Wręczycy WielkiejWykonawcy:- Dziecięco–M...
1. jak juz zostało wspomniane - rozgrywanie na samym ustniku2. zapytaj nauczyciela czy może cos...
Rada jest jedna: ćwiczyć, ćwiczyć i jeszcze raz ćwiczyć. Ale można sobie również trochę...
Witam szukam rogu sygnałowego używany w stroju b
Witam!Mam pewne pytanie odnośnie ust. Na puzonie gram 3 lata. Mimo, że gram w orkiestrze amator...
|
|