PrzeglÄ…dajÄ…cy temat:
1 Anonimowi

Kanstul??
Wysłano: 2006/10/10 20:12 #1
|
anonimowy_anonimowy
|
Zastanawiam sie na kupnem puzonu KANSTUL ZSL 1570 CR. Szczeze mowiac niewiele slyszalem o tej firmie. Czy moglbym poznac Wasze opinie??
|
|
|

Re: Kanstul??
Wysłano: 2006/10/21 20:33 #2
Miasto Opole
Grupa:
Zarejestrowani użytkownicy
Poziom: 7; EXP : 95 HP : 0 / 173 MP : 27 / 3452
|
Pierwszy raz spotkałem się z tą firmą i nigdy nie grałem na tym puzonie. Najlepiej byłoby jak jest taka możliwość wypróbować ten instrument. Należałoby zwrócić uwagę (oczywiście poza dźwiękiem) na jakość wykonania. Czy mogę zapytać ile kosztuje ten instrument i gdzie go znalazłeś w ofercie? Dodam że sam gram na chińczyku (Stagg 77-TD HG) i jestem z niego bardzo zadowolony. W przedziale do 1600zł to na prawdę bardzo dobry instrument. Jakbyś chciał się czegoś więcej dowiedzieć o śmiało pisz
|
|

Wysłano: 2006/11/2 16:34 #3
Miasto Królewska Huta
Grupa:
Poziom: 2; EXP : 12 HP : 0 / 28 MP : 3 / 435
|
KANSTUL to dobra amerykańska firma. ja mam trąbke Kanstula a właściwie Besson -Kanstul robioną w USA i jest po prostu genialna. Myślę że z puzonami będzie podobnie choć móglby wypowiedzieć się jakiś puzonista znający temat Kanstul
|
|
|

Wysłano: 2006/11/9 2:29 #4
Miasto Warszawa
Grupa:
Poziom: 1; EXP : 21 HP : 0 / 5 MP : 1 / 84
|
chyba niewiele osób gra na puzonie tej marki...
|
|
|

Wysłano: 2006/11/17 9:19 #5
Miasto Opole
Grupa:
Poziom: 7; EXP : 95 HP : 0 / 173 MP : 27 / 3452
|
Ostatnio miałem okazję zagrać na puzonie firmy Arnolds&Sons i muszę powiedzieć że bardzo pozytywnie mnie on zaskoczył. Był to model z kwartwentylem. Jakość wykonania nie budziła żadnych zastrzeżeń, a dźwiękowo też był bardzo dobry, a wszystko to przy cenie 1900zł
|
|

Wysłano: 2006/12/16 23:11 #6
Max Nowy gość 
Grupa:
Poziom: 1; EXP : 2 HP : 0 / 0 MP : 0 / 10
|
Czesc  jak długo grasz na tym stagu???? zastanawiam sie nad jego kupnem i w zasadzie nie wiem co to za instrument....  pozdro [quote]
|
|
|

Wysłano: 2007/3/4 10:06 #7
Grupa:
Poziom: 1; EXP : 21 HP : 0 / 5 MP : 1 / 78
|
osobiscie nie polecam instrumentów z niskiej półki (typ właśnie stagów) ponieaż są one niskiej jakości wykonania. dla przykładu powiem, że kolega ze szkoły muzycznej kupił puzon coś dokładnie w takim stylu jak wwszystkie staggi everplay'e itp a mianowicie marki mtp za 2500 zł. Po pół roku puzon sie rozsypał a sam suwak po 3 tygodniach zaczał chodzic jak w polmuzie ...
|
|
|

Wysłano: 2007/4/6 14:50 #8
Miasto Leszno
Grupa:
Poziom: 1; EXP : 2 HP : 0 / 0 MP : 0 / 9
|
Witam serdecznie! od roku mam puzon firmy Arnolds&Sons z kwarwentylem za taka cenę lepszego się raczej nie znajdzie:) tak jak Filip napisał dobrze najpierw w sklepie dobrze pograć na danym modelu aby zobaczyć czy w miarę dobrze stroi i oczywiście jaki ma dźwięk. Jak dotad jedyna wada Arnoldsa (przynajmniej w moim puzonie) to jest lakier. Pomału zaczynają robić się kropki na czarze głosowej. ale po za tym MIODZIO;] miałem do wyboru Arnoldsa albo używanego Vincent Bacha. Po skonsultowaniu się z profesorem i spróbowaniu Bacha. Pojechał do Wrocławia do hurtownii muzycznej i tam znalazł właśnie Arnoldsa. Szczerze polecam ta firme! Pozdrawiam Bartek
|
|
|

Wysłano: 2007/4/6 15:39 #9
Miasto Poznań
Grupa:
Poziom: 7; EXP : 59 HP : 0 / 164 MP : 25 / 2694
|
Kanstul to swietna amerykanska firma robioaca super trabki i takie tez puzony... sam gralem na kilki modelach trabek i kazda grala swietnie... podobnie z puzonami choc puzonista nie jestem to o puzonach kanstula slyszalem wiele dobrego... kumpel w Operze gra na basowce kanstula i jest bardzo zadowolony...
a swoja droga wtracanie do tematu z kanstulem staagow i arnold sonsow to troche nie tak... to zupelnie inna bajka... cenowa przede wszystkim ;)
pozdro
|
|

|
Ostatnie posty
|
Poszukuję nut na trąbkę do utworów, tego, a także innych zespołów ska- dysponuje ktoś z f...
Witam was wszystkich.Gram na trąbce 3 lata ale od tamtego roku na wakacjach mam pewną chęć po...
Zapraszamy do słuchania:http://www.myspace.com/576144665pozdrawiamy Silden Brass :)
Witam.Mam pewien spory problem.Okolo 2 miesięcy temu straciłem palca (wskazującego) co jak wie...
Od pewnego czasu mam pewien problem. Mianowicie gdy rozluźniam gardło na b i a dźwięk zaczyna...
29 stycznia, godz. 17.00, Gminny Ośrodek Kultury we Wręczycy WielkiejWykonawcy:- Dziecięco–M...
1. jak juz zostało wspomniane - rozgrywanie na samym ustniku2. zapytaj nauczyciela czy może cos...
Rada jest jedna: ćwiczyć, ćwiczyć i jeszcze raz ćwiczyć. Ale można sobie również trochę...
Witam szukam rogu sygnałowego używany w stroju b
Witam!Mam pewne pytanie odnośnie ust. Na puzonie gram 3 lata. Mimo, że gram w orkiestrze amator...
|
|