Re: Cerveny [Tuba - Instrumenty, ustniki, tłumiki] - BRASSerwis.pl - Portal dęciaków
Aktualności Artykuły Kalendarz Forum Ogłoszenia Biografie Katalog Nuty Video

Nowe posty Nowe tematy Index Ogólne Trąbka Waltornia Puzon Tuba Warsztat Coolman

PrzeglÄ…dajÄ…cy temat:   3 Anonimowi

Cerveny
WysÅ‚ano: 2005/7/17 20:33  #1
anonimowy_anonimowy
Czy ktoś może mi powiedzieć coś więcej na temat firmy CERVENY? Słyszałem że produkuje jedne z lepszych instrumentów ale nie miałem jak dotąd okazji wypróbować ich.

pozdrowienia dla tubistów amatorów!
Michał

Narzêdzia PM Email PDF Bookmark Print Raport

Re: Cerveny
WysÅ‚ano: 2005/9/24 14:01  #2
tubist
Czasami coÅ› napiszÄ™
Informacje o użytkowniku
hej michal! jestem tubistom i aczolem 4-ty rok nauki na tubie oczywiscie w IIstopniu. niecały rok temu kupilem F tube marki cerveny model CFB 561 i dalem za nia ok 15000zl. jak dla mnie to za ta cene to jest super instrument . Ma swietne brzmienie i strój, do nuki wsam raz moze nawet wystarczy na studia (jak sie dostne:p) moze poprostu trafilem na dobry intrument ale i tak polecam instrumenty marki CERVENY (przynajmniej tuby) pozdrawiam

WysÅ‚ano: 2005/9/26 11:05  #3
anonimowy_anonimowy
Miałem okazję grać na waltorni tej marki, modelu nie pamiętam ale wyglądała jak podróbka alexandra 103. Wykonana solidnie, lekka w zadęcie i całkiem spore brzmienie.. Oczywistą zaletą była cena - profesjonalny instrument tańszy o połowę od paxmana czy alexandra. pozdr. Leszek

WysÅ‚ano: 2006/7/18 16:43  #4
luudi1
Wie co i jak
Informacje o użytkowniku
Ja mam kolegę tubistę, który gra na tubie F tej marki. Jest bardzo dobra. Piękny dźwięk i oczywiście wygląd. Sam mam zamiar zakupić tubę tej marki. Nie jest to najlepsza firma, aczkolwiek jedna z najlepszych !!

WysÅ‚ano: 2007/4/6 18:46  #5
Tubek
Nowy gość
Informacje o użytkowniku
Witam jestem tubistą i gram na starej wysłużonej Amati B. Chciałem zapytać co lepiej wybrać Tube marki Amati czy Cerveny. Ceny tych ślicznotek są porównywalne ( Amati ABB 621, Cerveny CBB 693-4PRZX ). Chciałbym by wypowiedział sie ktoś kto grał na tych właśnie instrumentach, ale prosze również innych o zdanie. Pozdrowienia

WysÅ‚ano: 2007/4/6 19:09  #6
Tubek
Nowy gość
Informacje o użytkowniku
A może znacie lepsze firmy za tę cenę, czyli około 15 000 zł.

WysÅ‚ano: 2007/4/9 13:59  #7
tubist
Czasami coÅ› napiszÄ™
Informacje o użytkowniku
sposród tych 2 firm polecam zdecydowanie Cerveny...
garma na tubie F Cerveny http://www.amati.cz/cesky/sortiment/n ... y/cfb/cfb_651-5gprtxg.htm
i jest to super instrument...
polecam CERVENY

WysÅ‚ano: 2007/4/12 16:41  #8
Tubek
Nowy gość
Informacje o użytkowniku
Dzięks tubist

Odpowiedź: Cerveny
WysÅ‚ano: 2010/6/9 23:29  #9
Burzejtub
Nowy gość
Informacje o użytkowniku
Cerveny wymiata mam od roku nowa tubę z tej firmy super sie gra a cena jak wyżej piszą około 15 tys 4 klapowa w stroju C model fcb 451

[Wyszukiwanie zaawansowane]

Reklama

Kontakt

Napisz do nas

Ostatnie posty

Poszukuję nut na trąbkę do utworów, tego, a także innych zespołów ska- dysponuje ktoś z f...
Witam was wszystkich.Gram na trąbce 3 lata ale od tamtego roku na wakacjach mam pewną chęć po...
Zapraszamy do słuchania:http://www.myspace.com/576144665pozdrawiamy Silden Brass :)
Witam.Mam pewien spory problem.Okolo 2 miesięcy temu straciłem palca (wskazującego) co jak wie...
Od pewnego czasu mam pewien problem. Mianowicie gdy rozluźniam gardło na b i a dźwięk zaczyna...
29 stycznia, godz. 17.00, Gminny Ośrodek Kultury we Wręczycy WielkiejWykonawcy:- Dziecięco–M...
1. jak juz zostało wspomniane - rozgrywanie na samym ustniku2. zapytaj nauczyciela czy może cos...
Rada jest jedna: ćwiczyć, ćwiczyć i jeszcze raz ćwiczyć. Ale można sobie również trochę...
Witam szukam rogu sygnałowego używany w stroju b
Witam!Mam pewne pytanie odnośnie ust. Na puzonie gram 3 lata. Mimo, że gram w orkiestrze amator...