Czy ktoś może mi powiedzieć coś więcej na temat firmy CERVENY? Słyszałem że produkuje jedne z lepszych instrumentów ale nie miałem jak dotąd okazji wypróbować ich.
hej michal! jestem tubistom i aczolem 4-ty rok nauki na tubie oczywiscie w IIstopniu. niecały rok temu kupilem F tube marki cerveny model CFB 561 i dalem za nia ok 15000zl. jak dla mnie to za ta cene to jest super instrument . Ma swietne brzmienie i strój, do nuki wsam raz moze nawet wystarczy na studia (jak sie dostne:p) moze poprostu trafilem na dobry intrument ale i tak polecam instrumenty marki CERVENY (przynajmniej tuby) pozdrawiam
Miałem okazję grać na waltorni tej marki, modelu nie pamiętam ale wyglądała jak podróbka alexandra 103. Wykonana solidnie, lekka w zadęcie i całkiem spore brzmienie.. Oczywistą zaletą była cena - profesjonalny instrument tańszy o połowę od paxmana czy alexandra. pozdr. Leszek
Ja mam kolegę tubistę, który gra na tubie F tej marki. Jest bardzo dobra. Piękny dźwięk i oczywiście wygląd. Sam mam zamiar zakupić tubę tej marki. Nie jest to najlepsza firma, aczkolwiek jedna z najlepszych !!
Witam jestem tubistą i gram na starej wysłużonej Amati B. Chciałem zapytać co lepiej wybrać Tube marki Amati czy Cerveny. Ceny tych ślicznotek są porównywalne ( Amati ABB 621, Cerveny CBB 693-4PRZX ). Chciałbym by wypowiedział sie ktoś kto grał na tych właśnie instrumentach, ale prosze również innych o zdanie. Pozdrowienia