Odpowiedź: Michael FH-850 [Waltornia - Instrumenty, ustniki , tłumiki] - BRASSerwis.pl - Portal dęciaków
Aktualności Artykuły Kalendarz Forum Ogłoszenia Biografie Katalog Nuty Video

Nowe posty Nowe tematy Index Ogólne Trąbka Waltornia Puzon Tuba Warsztat Coolman

PrzeglÄ…dajÄ…cy temat:   1 Anonimowi

Michael FH-850
WysÅ‚ano: 2009/12/5 23:25  #1
9r122
Nowy gość
Informacje o użytkowniku
Witam.
Zna ktoś może firmę Michael? Czy jej instrumenty są dobre?
Będę również wdzięczny za informacje o modelu FH-850.
Opłaca się kupić go za, powiedzmy, 2500zł?

Narzêdzia PM Email PDF Bookmark Print Raport

Odpowiedź: Michael FH-850
WysÅ‚ano: 2009/12/7 8:28  #2
aaamator
Nowy gość
Informacje o użytkowniku
Witaj, instrument, o który pytasz jest słaby i nie zmieni tego informacja w futerale o japońskiej technologii...
Swoją drogą jedyną znośną rzeczą jest właśnie futerał (w przedziale do 300zł nie spotkałem się z bezpieczniejszym)
Jeśli mogę coś doradzić to lepiej trochę dołożyć i kupić używaną waltornię lepszej marki.
http://www.hornplayer.net/forsale/f9585.html
(ok 3600pln+wysyłka)
To tylko przykład dla porównania.
Pozdrawiam!

WysÅ‚ano: 2009/12/8 19:18  #3
9r122
Nowy gość
Informacje o użytkowniku
A możesz podać jakieś szczegóły odnośnie tego modelu Michael'a? Co jest z nim nie w porządku?

WysÅ‚ano: 2009/12/8 23:01  #4
stosto
Czasami coÅ› napiszÄ™
Informacje o użytkowniku
Rowniez polecam uzywany instrument, jesli do nauki to moze byc Yamaha np 567 lub Hans Hoyer. Instrumenty podanej przez Ciebie marki nie ciesza sie raczej opinia wsrod muzykow i nikt na nich nie gra. Prawdopodobnie jakosc ich wykonania rowniez pozostawia wiele do zyczenia a jedynym ich atutem jest niska cena.

WysÅ‚ano: 2009/12/9 20:17  #5
9r122
Nowy gość
Informacje o użytkowniku
W takim razie co polecacie (nawet z używanych, np. na allegro.pl) w cenie do 2500zł?

WysÅ‚ano: 2009/12/12 17:31  #6
stosto
Czasami coÅ› napiszÄ™
Informacje o użytkowniku
W takim budzecie trudno raczej cos znalezc. Moze ta yamaha?
http://cgi.ebay.com/Yamaha-667D-frenc ... ments?hash=item19b856d2e2

WysÅ‚ano: 2009/12/19 22:08  #7
9r122
Nowy gość
Informacje o użytkowniku
Dostałem tego Michaela na wypróbowanie i muszę powiedzieć, że jestem zadowolony :) Ustnik jest lepszy, niż mój szkolny Arnolds & Sons 12. Głośne dźwięki (blacha) mają równy, blaszany "przydźwięk" (nie wiem, jak to opisać ;)), ciche dźwięki mi dobrze wychodzą, dźwięk ogólnie jest ładny. Góry wchodzą trochę słabo, ale ostatnio mało ćwiczyłem, może dlatego ;).
Porównuję ze szkolną, starą Amati.

[Wyszukiwanie zaawansowane]

Reklama

Kontakt

Napisz do nas

Ostatnie posty

Poszukuję nut na trąbkę do utworów, tego, a także innych zespołów ska- dysponuje ktoś z f...
Witam was wszystkich.Gram na trąbce 3 lata ale od tamtego roku na wakacjach mam pewną chęć po...
Zapraszamy do słuchania:http://www.myspace.com/576144665pozdrawiamy Silden Brass :)
Witam.Mam pewien spory problem.Okolo 2 miesięcy temu straciłem palca (wskazującego) co jak wie...
Od pewnego czasu mam pewien problem. Mianowicie gdy rozluźniam gardło na b i a dźwięk zaczyna...
29 stycznia, godz. 17.00, Gminny Ośrodek Kultury we Wręczycy WielkiejWykonawcy:- Dziecięco–M...
1. jak juz zostało wspomniane - rozgrywanie na samym ustniku2. zapytaj nauczyciela czy może cos...
Rada jest jedna: ćwiczyć, ćwiczyć i jeszcze raz ćwiczyć. Ale można sobie również trochę...
Witam szukam rogu sygnałowego używany w stroju b
Witam!Mam pewne pytanie odnośnie ust. Na puzonie gram 3 lata. Mimo, że gram w orkiestrze amator...