Odpowiedź: Skala [Trąbka - Stratosfera] - BRASSerwis.pl - Portal dęciaków
Aktualności Artykuły Kalendarz Forum Ogłoszenia Biografie Katalog Nuty Video

Nowe posty Nowe tematy Index Ogólne Trąbka Waltornia Puzon Tuba Warsztat Coolman

PrzeglÄ…dajÄ…cy temat:   2 Anonimowi

« 1 (2)

Odpowiedź: Skala
WysÅ‚ano: 2009/5/4 21:29  #11
sandoval
Nowy gość
Informacje o użytkowniku
po drugim roku ćwiczeń grałem pewnego dnia 4h i do g3 lekko i chyba zerwałem sobie wargi a teraz mecze się z 3c

Narzêdzia PM Email PDF Bookmark Print Raport

WysÅ‚ano: 2009/5/4 21:30  #12
sandoval
Nowy gość
Informacje o użytkowniku
po drugim roku ćwiczeń grałem pewnego dnia 4h i do g3 lekko i chyba zerwałem sobie wargi a teraz mecze się z 3c

WysÅ‚ano: 2009/5/4 23:35  #13
Priimek
Nowy gość
Informacje o użytkowniku
Pewnie chciałeś być lepszy od tego kolegi z orkiestry co gra te 4c.

WysÅ‚ano: 2009/7/21 18:56  #14
Vuadeck
Czasami coÅ› napiszÄ™
Informacje o użytkowniku
ja gram 2 lata w tym rok w szkole muzycznej
i gram do c3 rekord d3 ;) w utworach a2

WysÅ‚ano: 2009/7/29 15:24  #15
smolar
Nowy gość
Informacje o użytkowniku
Ja gram do f3 i mi wystarcza poki co , choc jest chcica zeby jeszcze wyzej ale trzeba miec patent , którego sie ucze :> Pzdr.

WysÅ‚ano: 2009/11/16 22:17  #16
zgred_16
Wie co i jak
Informacje o użytkowniku
widze ten patent juz aahah

WysÅ‚ano: 2009/12/8 13:51  #17
Tomaso
Wie co i jak
Informacje o użytkowniku
Ja znam ten patent i od lat go stosujÄ™.
Chcesz wiedzieć jaki to patent? Wyślij smsa na nr...
Żartuję - już Ci mówię.
Otóż musisz mocno ścisnąć du... - jeśli sam nie dasz rady - pomocny będzie korek, najlepiej taki do szampana - plastikowy, trudniej wypada; słyszałem, że Ci, co najwyżej grają, używają nawet dwóch albo trzech równocześnie!

A tak na poważnie: zazwyczaj na każdym zadęciu jest się w stanie docisnąć do e3, czasem wyjdzie f3... Ale jeśli masz problemy z zagraniem wyższych dźwięków (pomimo prób) pomyślałbym na Twoim miejscu o popracowaniu nad zadęciem (rozluźnienie, względnie małe dostosowania). Prawda jest taka, że jeśli góra nie chce odpalać, w większości wypadków świadczy to o niepoprawnym zadęciu...

Edytowany przez Tomaso dnia 08-12-2009 14:35:13
Reason:

WysÅ‚ano: 2010/7/5 15:10  #18
Michas1007
Nowy gość
Informacje o użytkowniku
Ja gram 3 lata i gram do c3 game a w utworach to tak do a2, lubie wysoko grac ale bez przesady po co mam grac do h3 c4 jesli dzwiek jest brzydki, to sie mija z celem, druga rzecz wysokie dzwieki czesto stosowane sa w muzyce improwizacyjnej typu jazz, blues, rock & roll, jesli ktos gra klasyke to czesto dobrze zagrane g3 wystarczy pozdro a do tych co ida pod c4 szacun i pizgajce sobie dalej pzdr :):)

[Wyszukiwanie zaawansowane]

Reklama

Kontakt

Napisz do nas

Ostatnie posty

Poszukuję nut na trąbkę do utworów, tego, a także innych zespołów ska- dysponuje ktoś z f...
Witam was wszystkich.Gram na trąbce 3 lata ale od tamtego roku na wakacjach mam pewną chęć po...
Zapraszamy do słuchania:http://www.myspace.com/576144665pozdrawiamy Silden Brass :)
Witam.Mam pewien spory problem.Okolo 2 miesięcy temu straciłem palca (wskazującego) co jak wie...
Od pewnego czasu mam pewien problem. Mianowicie gdy rozluźniam gardło na b i a dźwięk zaczyna...
29 stycznia, godz. 17.00, Gminny Ośrodek Kultury we Wręczycy WielkiejWykonawcy:- Dziecięco–M...
1. jak juz zostało wspomniane - rozgrywanie na samym ustniku2. zapytaj nauczyciela czy może cos...
Rada jest jedna: ćwiczyć, ćwiczyć i jeszcze raz ćwiczyć. Ale można sobie również trochę...
Witam szukam rogu sygnałowego używany w stroju b
Witam!Mam pewne pytanie odnośnie ust. Na puzonie gram 3 lata. Mimo, że gram w orkiestrze amator...