Re: Zmiana ustnika na lepszy….??? PROSZE o POMOC…

mactr
Członek

Cześć!

Nie przesadzałbym z tą „wiadrowością” 1C :). Gram na tym rozmiarze i nie mam wrażenia, że dmucham w wiadro, a nawet mogę grać wysoko, długo, głośno, czyli do bezsensownego efekciarstwa jest to model idealny 🙂 :). Gdybym jeszcze umiał grać na trąbce to ten ustnik byłby najfajniejszym przedmiotem, jaki mam w domu :).
Ale bardziej poważnie: 1C i 2C to raczej to samo jeśli chodzi o głębokość kielicha (w końcu oba to C), natomiast jest spora różnica w jego średnicy – 17.00 do 16.30 mm. Z tego powodu przesiadka może być problemem.
Ale… Ja się momentalnie przesiadłem z 7C na ten 1C, czyli z 16.20 na 17.00 (to już masakra) i był to chyba dobry krok. Nie był to do końca świadomy wybór (raczej eksperyment w ciemno), ale z perspektywy czasu widzę, że się jakoś tam opłacił.
Polecam próbowanie z czym się da – jak masz ogólnie rozwinięty aparat to takie krótkotrwałe eksperymentowanie raczej nic Ci nie spieprzy – ja przez pewien czas grałem w zasadzie na zmianę na 7C i Yamaha 11B4 i nic wielkiego się nie stało. Była to w pewnym sensie głupota z mojej strony, ale co tam – przeżyłem to :).

Dla poszerzenia świadomości itd. polecam katalog ustników Bacha w PDF – tam jest dokładnie napisane, jaki element ustnika za co odpowiada, są przykładowe zastosowania, porady i takie tam różne bzdety. Może Ci się przydać.

Ja sobie myślę, czy by nie spłycić tego 1C przy zachowaniu średnicy kielicha… Może mi ktoś wypożyczyć 1E? 🙂 🙂

Pozdrawiam!

PS
Mam nadzieję, że palnąłem żadnej głupoty z tymi rozmiarami, ale byłby wstyd 🙂

Uwaga: Przeglądając stronę akceptujesz naszą Politykę Prywatności BRASSerwis.pl 2001 - 2022 Wszystkie prawa zastrzeżone.

lub

Zaloguj się używając swojego loginu i hasła

Nie pamiętasz hasła ?